GündemSon dakika… İstanbul'u sağanak vurdu! Birçok yer sular altında kaldı

Son dakika… İstanbul'u sağanak vurdu! Birçok yer sular altında kaldı

27.08.2024 - 11:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji İstanbul için uyarıda bulunmuştu. Sağanak yağış birçok ilçede sabah saatlerinde etkisini gösterirken bazı bölgeler sular altında kaldı. Yağmurda bazı vatandaşlar zor anlar yaşarken kentte 6 gün boyunca zaman zaman kuvvetli yağışlar bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un uyarılarının ardından İstanbul’da belli noktalarda sabah saatlerinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Beyoğlu’nda aniden bastıran yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yağmurdan kaçmak isteyenler otobüs duraklarına sığındı. Sağanak yağıştan etkilenen yerlerden biri de İstiklal Caddesi oldu. Abnişden bastıran sağanak yağış İstiklal Caddesini göle çevirdi. Tarlabaşı ve Elmadağ'da caddeler sular altında kalırken, araçlar trafike ilerlemekte zorlandı.

Haberin Devamı

MISIR ÇARŞISI'NIN GİRİŞİ SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağıştan Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı da etkilendi. Mısır Çarşısı'nın girişi sular altında kalırken, tezgahtaki malzemelerini sağanak yağıştan korumak isteyen esnaf zor anlar yaşadı. Eminönü'nde bazı işyerleri de sağanak yapıltan etkilendi. Uzunçayır Caddesinde bir dükkanın deposu yağmur sularıyla doldu. Ürünleri su içinde kalan iş yeri sahibi itfaiyeden yardım istedi. Aynı caddede bir iş hanının girişi de sağanak yağıştan etkilendi. İş yeri sahiplerinin yağmur sularını tahliye ettiği snlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

1/17

2/17

3/17

4/17

5/17

6/17

7/17

8/17

9/17

10/17

11/17

12/17

13/17

14/17

15/17

16/17

17/17

KABATAŞ’TA TRAMVAY YOLU SU KANALINA DÖNDÜ, SEFERLER DURDU

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kabataş tramvay yolu su kanalına dönerken, seferler durduruldu. Karaköy’de ise yoğun yağıştan dolayı bazı işyerlerini su bastı.

Haberin Devamı

'YAĞMUR YAVAŞ BAŞLADI; ÇOK YAĞDI'

Handa iş yeri sahibi olan Bilal Toparslan, 'Hanı su bastı, her şiddetli yağmurda böyle oluyor. Kendi imkanlarımızla suyu boşalttık. Her sene bu çileyi çekiyoruz. Buranın giderinde bir sorun var sanırım. Belediyeye söyledik ama ilgilenen olmadı. Kolilerimiz ıslaNdı. Bu konuyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz' diye konuştu.Dükkanın önünü temizleyen bir başka esnaf Hasan Doğru ise, 'Yağmur çok sağlam indirdi. Yolu komple sel götürdü. Dükkanın önü de gitti, temizlemekle uğraşıyoruz. Yağmur yavaş yavaş başladı ama çok yağdı. Ürünlerimiz kapının önünde olduğu için pislendi ve temizliyoruz' dedi.

Son dakika… İstanbulu sağanak vurdu Birçok yer sular altında kaldı

YAĞIŞLI HAVA 6 GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji İstanbul için sarı kodlu uyarıda bulundu. Peki hava bugün gün içinde nasıl olacak?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Sabah saat 5 buçuk 6 civarında başladı kuzey ilçelerde cok kuvvetli bir sağanak. Yarım saat içerisinde tekrar kuzey ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış başlayacak tekrar. Bugün öğlene kadar İstanbul’un boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri daha çok Anadolu yakasında gök gürültülü sağanak yağış devam edecek. Hatta bir ara da ufak çaplı dolu ihtimali de var, boğaz çevresinde ve Anadolu yakası civarında. Avrupa yakasında çok fazla yağış yok, öğleden sonra kesilecek bu yağış. Çünkü kuzey doğulu akışlar bu yağışları Ege bölgesine getirecek. Ege bölgesine kuvvetli yağışlar getirecek.

Haberin Devamı

SAĞANAK YARIN AVRUPA YAKASINI VURACAK

Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklara baktığımız zaman İstanbul’da 31-32 derece bir değişiklik ama aşırı sıcaklar artık yerini normal sıcaklıklara doğru bırakmaya başladı. Hafta sonuna doğru sıcaklıklar 27-28 dereceye kadar düşebilir. Bu hafta İstanbul sürekli yağışlı geçecek. Yarın Avrupa yakasında daha fazla yağış var. Perşembe günü biraz azalabilir”

Batı ve kuzey bölgeler yağış alacak. Karadeniz ve Akdeniz bölgesinin iç kesimleri ege bölgesinin iç kesimlerinde yağışlar var. En fazla sıcaklıkları geride bıraktık daha fazla sıcaklıklar olmayacak artık Türkiye’de. Bu hafta en fazla yağış Marmara bölgesinde olacak. 

10 KENTTE SARI ALARM

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Uşak

Son dakika… İstanbulu sağanak vurdu Birçok yer sular altında kaldı

AKOM’DAN UYARI

AKOM sosyal medya hesanından, "27 ağustos - 28 ağustos 2024 yağış uyarısı - İstanbul ili genelinde 27 ağustos salı günü sabah erken saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklenmektedir. Öğle saatlerine kadar süreceği tahmin edilen yağışların, İstanbul’un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde kuvvetli şekilde etkili olabileceği öngörülmektedir. Vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önem arz etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Son dakika… İstanbulu sağanak vurdu Birçok yer sular altında kaldı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Haberin Devamı

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ve doğu kıyıları öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 28