GündemSon dakika... Meteoroloji'den 5 kent için sarı uyarı! İstanbul dahil birçok il için alarm

Son dakika... Meteoroloji'den 5 kent için sarı uyarı! İstanbul dahil birçok il için alarm

24.07.2024 - 12:47 | Son Güncellenme:

Meteoroloji İstanbul dahil birçok kenti uyarmıştı. Dün başlayan yağmur bugün de İstanbul dahil birçok kentte etkili oldu. Yarın ise trakya bölgesi için kuvvetli sağanak uayrısı geldi. Bugün için de 5 kent için sarı alarm verildi. Peki bugün İstanbul, Ankara dahil tüm yurtta hava durumu nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteorolojiden 5 kent için sarı uyarı İstanbul dahil birçok il için alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Meteorolojiden 5 kent için sarı uyarı İstanbul dahil birçok il için alarm

DOĞU AKDENİZ'DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Doğu Akdeniz'de bugün beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde ve Kahramanmaraş'ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji yarın iç batı bölgelerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur illeri, Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin doğusu, Konya'nın batısı ile Eskişehir'in güneyinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağısı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 KENT İÇİN SARI UYARI

Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye

Son dakika... Meteorolojiden 5 kent için sarı uyarı İstanbul dahil birçok il için alarm

“AŞIRI SICAKLAR GERİ ÇEKİLİYOR”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Çarşamba Güney Ege ve Güney Doğu Anadolu dışında aşırı sıcaklar geri çekiliyor. Kuzey ve iç kesimlerde 3-4 derece azalacak. Bu hafta Marmara, Karadeniz bölgeleri ve İç Anadolu’da pazara kadar yerel yağışlar var. Bugün Doğu Akdeniz’de Mersin, Adana da yağış kuvvetli.

İstanbul bugün 32 derece, cumartesi 30 dereceye düşecek. Bugün öğleden evvel yerel sağanak yağış var. Cuma, Cumartesi de yağış alacak. Pazar günü sıcaklık tekrar yükselecek. İzmir 37, Antalya 33, Ankara 32 yarın ve 3 gün yağmur var sıcaklık cumartesi 28 derece”

 

İSTANBUL’DA SAĞANAK SONRASI GÖKKUŞAĞI OLUŞTU

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış sonrası gün doğumunda oluşan gökkuşağı Avcılar semalarında görüntülendi. Yağmur bulutları ile birlikte oluşan gökkuşağı görenleri kendine hayran bırakırken adeta kartpostallık manzaraya sahne oldu.

Haberin Devamı

 

Son dakika... Meteorolojiden 5 kent için sarı uyarı İstanbul dahil birçok il için alarm

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33

İstanbul: Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İzmir: Az bulutlu ve açık 37

Adana: Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 35

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 33

Samsun: Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41