GündemMeteoroloji uyarmıştı! İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü

Meteoroloji uyarmıştı! İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü

11.09.2024 - 14:06 | Son Güncellenme:

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı gelmişti.İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, derenin taşması sonucu yol çöktü, bazı araçlar denize sürüklendi. Öte yandan İstanbul dahil birçok kent için yeniden çok kuvvetli sağanak uyarısı geldi. 3 kent için ise sarı kodlu alarm verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun iç ve batı kesimleri ile kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyarmıştı İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü

İZMİR

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Maydonoz Koyu’nda, kuvvetli sağanak etkili oldu. Yağış sebebiyle yolun bir bölümü çöktü. 1 araç mahsur kaldı. Özdere Mahallesi'nde de bazı evleri su bastı. Kentte gece saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak, yollarda su birikintilerine neden oldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji uyarmıştı İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü

Sağanak nedeniyle arterlerde trafik yoğunluğu yaşandı. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da sokaklarda yürümekte zorlandı.

Konak ilçesi Halkapınar Mahallesi'nde yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda güçlükle ilerledi. Torbalı ilçesinde organize sanayi bölgesi çevresindeki su birikintileri sürücülere zorluk yaşattı. Gece, sağanakla çakan şimşekler şehri aydınlattı.


Meteoroloji uyarmıştı İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü

SEFERİHİSAR'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ; BİNA TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Seferihisar ilçesinde saat 02.00 sıralarında başlayan ve şiddetini artırarak yağan sağanak ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Çolak İbrahim Bey Mahallesi 95 Sokak'taki bir inşaatın istinat duvarı su baskını nedeniyle çöktü. İstinat duvarı çöken binada ikamet edenler, ekipler tarafından güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi.

Çolak İbrahim Bey Mahalle Muhtarı Özkan Özdemir, "Yağış gece etkili oldu. Yaptığımız ilk incelemelerde istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Yan binaları şimdilik boşaltmak durumunda kaldık. Yetkililerle istişare içinde çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

MENDERES'E 127 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İzmir'de sağanağın etkili olduğu kent merkezi ile ilçelerde metrekareye düşen yağış miktarı belli oldu. Kent merkezine 35, Buca’ya 66, Balçova ile Bayraklı'ya 40, Güzelbahçe'ye 40, Bayındır'a 60, Seferihisar'a 71,8 ve Menderes'e ise 127 kilogram yağış düştü.

Haberin Devamı
1/14

2/14

3/14

4/14

5/14

6/14

7/14

8/14

9/14

10/14

11/14

12/14

13/14

14/14

3 KENTTE SARI UYARI

Meteoroloji “Antalya, Burdur, Isparta” için sarı uyarı verdi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde batı ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 29

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. 29

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 33

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 30

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 27

Haberin Devamı

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Meteoroloji uyarmıştı İzmir sular altında: Yol çöktü, bir araç çukura düştü