GündemSon dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi! Sağanak radara girdi

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi! Sağanak radara girdi

23.07.2024 - 13:14 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Sağanak yağış radara girdi. Marmara bölgesinde İstanbul başta olmak üzere bugün yağmur var. Öte yandan birçok kent için de sağanak yağış uyarısı yapıldı. AKOM'dan da İstanbul için yeni uyarı geldi, denizde hortum oluştu. Peki sıcaklıklar kaç derece düşecek? Sağanak yağmur kaç gün hangi illerde devam edecek. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi Sağanak radara girdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Göller yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Toroslar Mevkisi ile Çanakkale Afyonkarahisar, Konya’nın batısı, Bolu, Karabük, Kastamonu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyo

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların, iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi Sağanak radara girdi

“İSTANBUL’DA YEREL YAĞMUR VAR”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün salı Marmara’nın kuzeyi Konya’nın batısı Afyonkarahisar, Trakya’da yağışlar görülecek. Sıcaklıklar düne göre Kuzey bölgelerde 2-3 derece düştü. Bu hafta Kuzey ve iç bölgelerde yerel yağışlar görülecek. Sıcaklıklar düşerek ortalamaya gelecek. Aşırı sıcaklar güney Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde devam.

Bugün salı İstanbul’da yerel yağmur var. Yarında yağış var. Bu yağışlar çok kuvvetli değil. Sıcaklık 33 derece hafta sonuna kadar 30 dereceye düşecek. Hafta boyu yağış geçişleri olacak yağış anında gündüz nem biraz artacak gece değişmeyecek. Gece sıcaklığı da 2-3 derece düşecek.”

Haberin Devamı

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu.

YARIN DOĞU AKDENİZ'DE YEREL KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Doğu Akdeniz'de yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde ve Kahramanmaraş'ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi Sağanak radara girdi

ARNAVUTKÖY'DE DENİZDE HORTUM OLUŞTU

Arnavutköy Karaburun sahilinde havanın kararmasıyla birlikte denizde hortum oluştu. Sahilde denize giren vatandaşlar hortumu görünce şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar tedbir amaçlı denizden çıkarak kıyıdan uzaklaştı. O anlar kameralara yansıdı.

Meteoroloji, İstanbul'da öğle saatlerinde yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı uyarılarda bulunmuştu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu 36

İstanbul: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İzmir: Az bulutlu ve açık 38

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 36

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Az bulutlu 31

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29

Erzurum: Parçalı bulutlu 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

Son dakika... Meteoroloji bugün için saat verdi Sağanak radara girdi