GündemSon dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı! Bugüne dikkat

Son dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı! Bugüne dikkat

23.09.2024 - 10:56 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni hafta için haritayı güncelledi. Bugün 2 kent için turuncu 7 kent için sarı uyarı yapıldı. Yarın itibarıyla İstanbul dahil sıcaklıklar artacak. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı Bugüne dikkat

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in kuzey kesiminin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde normallerinin 3-5 derece altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz bölgesi ile yurdun doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı Bugüne dikkat

BU KENTLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara'nın doğusu,  Toroslar, İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yağış var. Düzce Sakarya'nın doğusu, Bolu Karabük Sinop Samsun da kuvvetli, Bolu Karabük Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) sel,  taşkın ve su baskını riski var.

Haberin Devamı

Öte yandan Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklar Karadeniz, Marmara, iç ve güney kesimlerde ortalama 3-5 derece altında indi. Yarından itibaren hafta Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve iç Anadolu’da 5-8 derece artacak.

İstanbul 24 hafta içi 27, Ankara 18 hafta içi 26, İzmir 29 hafta içi 32, Antalya 30 hafta sonu 35 derece”

SİNOP VE SAMSUN İÇİN UYARI GELDİ

Samsun'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un batı ilçeleri ile Sinop'ta yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ'DE ALARM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden itibaren Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TRABZON'DA BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Trabzon il genelinde sağanak yağışların yarın gününe kadar aralıklarla ve yer yer kuvvetli olarak devam etmesi beklenmektedir. Gerçekleşen kuvvetli yağışlar sebebi ile toprak neminin doygunluğa ulaşması ve beklenen yeni sağanak yağışlar dikkate alındığında toprak kayması ve heyelan tehlikesinin bulunduğu değerlendirildiğinden vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı Bugüne dikkat

SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji “Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük, Düzce” sarı Zonguldak, Bartın için turuncu uyarı verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 29

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 30

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 30

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Haberin Devamı

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 28

Son dakika… Meteoroloji 9 kent için uyardı Bugüne dikkat