Gündem Son dakika! Manisa'da korkutan deprem: AFAD büyüklüğü açıkladı

Son dakika! Manisa'da korkutan deprem: AFAD büyüklüğü açıkladı

25.06.2024 - 01:48 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre Manisa'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. CNN TÜRK'e bağlanan Şükrü Ersoy depremle ilgili açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 01.36’da merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 10.24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Manisa kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra başta İzmir olmak üzere çevre illerden de hissedildi. 

Haberin Devamı

Son dakika Manisada korkutan deprem: AFAD büyüklüğü açıkladı

İSTANBUL'A ETKİSİ OLUR MU?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Ülkemiz bir deprem ülkesi. 4.8 insanların kaygı duyacağı bir deprem. Uzun süreden beri bir deprem yok Batı Anadolu'da 70'lerden beri. Türkiye'de 5.5'in üzerindeki depremler hasara neden olduğu düşünülürse 4.8 ciddi bir deprem. Manisa çevresinde de çok yıkıcı depremler var. 4.8 büyüklüğündeki bu deprem İstanbul'dan hissedilmez. Uzak bir yer. Bazen hissedildiği oluyor. Bursa, Çanakkale gibi illerdeki depremleri hissediyoruz. Manisa uzak hissedilmez. Buradaki deprem Marmara'daki fayı etkilemez. Marmara'daki deprem ayrı burayı etkilemesi söz konusu olamaz" dedi.

NACİ GÖRÜR'DEN UYARI

Prof. Dr. Naci Görür de depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, 'Deprem Soma-Kirkagac Fay zonunun kuzeyinde ve Buyukisiklar-Savastepe arasinda. Muhtemelen bu yorede yeralan ve Buyukisiklara dogru uzanan KD-GB uzanimli kisa faylarin devaminda. Hasarli binalardan uzak durunuz, sevgi..' dedi.

Haberin Devamı

Son dakika Manisada korkutan deprem: AFAD büyüklüğü açıkladı

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Deprem, İzmir, Aydın ve Balıkesir’de de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.36'da Manisa’nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem İzmir, Aydın ve Balıkesir illerinden de hissedildi. Depremin, 10,24 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. En büyüğü 3,1., en küçüğü ise 1,1 olmak üzere 8 ayrı artçı sarsıntı da meydana geldi.

Öte yandan deprem, Soma'da bulunan bir eve ait güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntüde kameranın şiddetle sallandığı görülüyor.

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Manisa Valisi Enver Ünlü deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ünlü "İlk gelen bilgilere göre kentte olumsuz bir durum yok, araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Yazarlar