GündemSon dakika: Cem Garipoğlu'nun DNA testinin detayları belli oldu: 4 kemik ve 4 diş incelendi

Son dakika: Cem Garipoğlu'nun DNA testinin detayları belli oldu: 4 kemik ve 4 diş incelendi

08.10.2024 - 13:38 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut'u öldürüp cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Mezardaki cenaze Cem Garipoğlu’na ait çıktı. Öte yandan Adli Tıp tarafından savcılığa gönderilen raporun detayları da ortaya çıktı.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul Bahçeşehir'de Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulunmuştu.

Haberin Devamı

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla feth-i kabir işlemi yapılmasını talep etmişti.

Garipoğlu’nun mezarı 3 Ekim sabahı savcılık eşliğinde açılmış,  tabuta konulan ceset kalıntıları, ailesiyle DNA eşleşmesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü.

Son dakika: Cem Garipoğlunun DNA testinin detayları belli oldu: 4 kemik ve 4 diş incelendi

 

Adli Tıp Kurumu tarafından beklenen rapor 5 gün sonunda savcılığa ulaştı. Savcılık yaptığı açıklamada, “İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu’na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir ayni DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Haberin Devamı

Son dakika: Cem Garipoğlunun DNA testinin detayları belli oldu: 4 kemik ve 4 diş incelendi

4 KEMİK VE 4 DİŞ İNCELENDİ

Adli Tıp Kurumu tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen 6 sayfalık raporun detayları da ortaya çıktı. Hazırlanan raporda, Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu’ndan ağız içi sürüntü ve kan örnekleri alındığı belirtildi.

Anne ve babadan alınan DNA örneklerinin de mezardan alınan 4 kemik ve 4 adet diş örneği ile karşılaştırıldığı raporda anlatıldı.

“%99.99 İHTİMALLE…”

Raporda ayrıca mezardan alınan örneklerin, Cem Garipoğlu’nun öldüğü dönemde incelemesi yapılan DNA örnekleriyle de aynı olduğu belirtildi. Anne ve babadan alınan örneklerle ayrı ayrı test yapıldığı da belirtilen raporda ilk olarak anne Tülay Makbule Garipoğlu’ndan alınan örneklerle DNA testi yapıldığı anlatılırken, “Tülay Makbule Garipoğlu adlı şahsın %99.99 ihtimalle Cem Garipoğlu olduğu bildirilen şahsın biyolojik annesi olabileceği tespit edildi” denildi. Aynı ibareler baba Mehmet Nida Garipoğlu için de kullanıldı.

“ANNE VE BABADAN VİDEO KAYIT ALTINDA ÖRNEK ALINDI”

Cem Garipoğlu’na ait olduğu iddia edilen kemik ve diş örneklerinin Mehmet Nida Garipoğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu’nun ‘müşterek çocukları olabileceği’ ibaresi kullanılan raporda, anne ve babadan örnek alınması sırasında fotoğraf ve video kaydı da alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Raporun altında biri daire başkanı, biri şube müdürü olmak üzere 5 uzman biyoloğun imzası yer aldı.

 

 

1/23

2/23

3/23

4/23

5/23

6/23

7/23

8/23

9/23

10/23

11/23

12/23

13/23

14/23

15/23

16/23

17/23

18/23

19/23

20/23

21/23

22/23

23/23

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.

“RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ”

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Müvekkillerimin talebi üzerine rapora itiraz edeceğiz. Kızının kanının yerde kalmasını istemiyor. Sonuna kadar gitmek istiyorlar" dedi.