Gündem‘Skandal ambulansa' sahip çıkan olmadı

‘Skandal ambulansa' sahip çıkan olmadı

01.12.2008 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

‘Skandal ambulansa sahip çıkan olmadı

İSTANBUL'da Durusu Sağlık Ocağı personelini sirenlerini çalarak ve tepe lambası yanarak ev gezmesine götüren ambulansa sahip çıkan olmadı.
Anadolu yakasındaki bir sağlık ocağına tayini çıkan doktor arkadaşlarını ziyaret etmek için Çatalca'dan Kadıköy'e gelen 8 sağlık personelini taşıyan hasta nakil aracı, ihbar üzerine durduruldu. Polis, tepe lambası yanık olarak trafikte seyreden ambulansı trafikten alı koyanak sürücüye 480, bağlı olduğu kuruma da 480 YTL ceza kesti. ‘Amaç dışı kullanım' nedeniyle trafikten alıkonulan ambulans polisler tarafından götürüldüğü otoparkta tutulurken şu ana kadar hiç bir kurum ambulansa sahip çıkmadı. ‘Skandal ambulans’ın Durusu Sağlık Ocağı ile Durusu Belde Belediyesi arasında çekişmeye neden olduğu belirtildi. İki kurumun da ambulansın gerçek sahibinin ve kullanım yetkisinin kendilerinde olmadığını savundu.

Haberin Devamı

DURUSU’NUN TEK AMBULANSIYMIŞ

İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ev gezmesine sağlık personeli taşıyan ambulansın sadece 2 bin 300 nüfuslu Durusu'nun değil çevredeki 9 Köye de hizmet verdiği ve bu bölgenin tek hasta taşıma ambulansı olduğu ortaya çıktı. Ambulansla ev gezmesi yapılırken bölgede kimsenin hastalanmaması, acil bir durumun olmamasının büyük şans olduğunu söyleyen belde sakinleri, en yakın hastanenin 40 kilometre uzaklıktaki Çatalca Devlet Hastanesi olduğunu hatırlattı.

AMBULANS KİMİN ?

Ambulansın kime ait olduğu da tartışma konusu oldu. Durusu Sağlık Ocağı yetkilileri ve İl Sağlık Müdürlüğü ambulansın Durusu Belediyesi'ne ait olduğunu öne sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü Belediye ile yapılan protokolü buna kanıt olarak gösterdi. Aynı protokolü gösteren Durusu Belediye Başkanı Engin Akman, “Bu hasta nakil aracını aldım ve yakıt ve bakım hizmetlerini karşılamak şartıyla Sağlık Ocağı’nın kullanımına verdim. İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol yaptık. Ambulansın nasıl kullanılacağına ben karar veremem, yetki doktorundur” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞOFÖR KİMİN KADROSUNDA ?

Resmi evraklarda ‘Ambulans’ olarak geçen siyah resmi plakası 34 GR 363 olan Hasta Nakil Aracını polise yakalandığı anda kullanan Sedat Özçivi’nin 16 Ekim 2008 tarihinde Belediye’nin kadrosundan ‘İşçi’ statüsünde Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçtiği de ortaya çıktı.