Gündem ‘Siyaset hem müzakere hem mücadele işidir’

‘Siyaset hem müzakere hem mücadele işidir’

26.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ile yapılan normalleşme görüşmelere yönelik eleştirilere, “Sanıyorlar ki bir masada oturunca orada koalisyon, ittifak görüşmesi olur. Onun dışında karşı tarafa el bombası atman lazım. Siyaset bu değil. Siyaset hem müzakere hem mücadele işi” yanıtını verdi.

‘Siyaset hem müzakere hem mücadele işidir’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin dünkü grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’li Yalçın Karatepe’nin görüşmesine ilişkin “Nezaket içinde ama aynı dilin konuşulmadığı bir görüşmeydi” dedi. Özel, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE İTTİFAKI GENİŞLİYOR: Bugün Türkiye İttifakı biraz daha gelişiyor. Müslim Doğan (HDP İzmir 25. ve 26. Dönem Milletvekili) bugün baba ocağına dönüyor. Portekiz maçında Müslüm Doğan ile birlikte üzüldük. Ama yarın (bugün) inşallah hep birlikte Çekya maçını kazanıp bütün Türkiye bütün Türkiye ittifakı hepbirlikte o coşkuya ortak olacağız.

KONUT KİRASI AVRUPA ŞAMPİYONU: Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre Türkiye konut kirasında Avrupa şampiyonu oldu. Şimdi de beyefendiler ev kirasına yüzde 20 stopaj getiriyor. Diyor ki merak etmeyin, stopajı ev sahiplerinden alacağım. Onlar zengin. Bir, her ev sahibi olan zengin değil artık. İki, nerede görülmüş stopajı ev sahibinin verdiği. Siz yüzde 20 stopajı getirin, bugün büyükşehirlerde ortalama kira 20 bin lira, 24 bin lira olmazsa gelin kardeşiniz burada. Hesabını bana sorun.

Haberin Devamı

KARATEPE-ŞİMŞEK GÖRÜŞMESİ: Sayın Yalçın Karatepe, müstakbel ekonomi bakanımız, güya rasyonel politikaların mimarı ama hala zengine, yandaşa, müteahhide rasyonel, vatandaşa irrasyonel politikaların uygulayıcısı Sayın Mehmet Şimşek ile görüştü. Görüşmenin randevu aşamasındaki, öncesinde ve sırasındaki nezaket ve devlet adamlığına yakışır tutum için Sayın Şimşek’e teşekkür ederiz. Normalleşme dediğimiz budur.

SİYASET BU DEĞİL: Şöyle bir siyaset yok. Sanıyorlar ki bir masada oturunca orada koalisyon, ittifak görüşmesi olur. Onun dışında karşı tarafa el bombası atman lazım. Siyaset bu değil. Siyaset hem müzakere hem mücadele işi. Doğru bildiğini anlatma işi, önerme işi. Düne kadar siz değil miydiniz ‘bu CHP hep eleştiriyor. Çözüm önerisi söylemiyor’ diyen. CHP sorunu tespit ediyor, eleştiriyor, nasıl çözülmesi gerektiğini de söylüyor. Bu böyle bir görüşmeydi. Uzun sürdü. Fevkalade karşılıklı nezaket içinde geçen, doğru bir dilin kullanıldığı, ama maalesef, aynı dilin konuşulamadığı bir görüşmeydi.

ÖYLE YAĞMA YOK DEMEYE GİTTİK: Şimdi kemer sıkalım diyorsunuz. Bizim emekliler, emekçiler, esnaf, çiftçi kemer sıkacak. Senin yandaşlar bir düğme daha bolatcaklar. ‘Öyle yağma yok’ demeye gittik. 

Haberin Devamı

Bahçeli’ye ‘geçmiş olsun’ dileği

Özel toplantı çıkışı basın mensuplarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş ile yemek yiyecek olmasına ilişkin soruya “Sadece şunu söyleyebilirim. Biraz önce Sayın Bahçeli rahatsızlanmış. Erkan Bey’den sağlık durumuyla ilgili bilgi aldım. Çok üzüldüm. Kendisine geçmiş olsun diliyorum. Konuşmada MHP ile ilgili kısmı da o yüzden atladık. Acil şifalar diliyorum” dedi. Özel, “Yılmaz Özdil’e yanıt verecek misiniz?” sorusunu ise yanıtlamadı

Erkovan’ın cenaze törenine katıldı

Özel, geçmişte MHP Genel Sekterliği de yapan eski Ankara Milletvekili ve 39. Hükümet Devlet Bakanı Mustafa Kemal Erkovan için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

‘Siyaset hem müzakere hem mücadele işidir’

Müslüm Doğan CHP’ye geçti

Özel, CHP’ye geçen eski HDP milletvekili Müslim Doğan’a rozet taktı. Özel daha sonra Osmaniye Dereli köyünden partiye katılan kadınlar adına 18 yaşında olan üç kişiye rozet taktı. MUSTAFA İSTEMİ Milliyet