11.08.2015 - 15:50 | Son Güncellenme:
Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması olan SGK hizmet dökümü, yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapısında bulunan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarına bağlı olarak çalışan vatandaşlara yönelik olarak düzenlenmiş bir sistemdir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!
SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Çalışma hayatı süreci içerisinde yapılan faaliyetlerin bilgisinin bulunduğu bir belge olan SGK hizmet dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun üç adet sigorta kolundan (SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı), her hangi birine bağlı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları zaman aralığı içinde, yapmış oldukları çalışmalarının yer aldığı bir yazılı belgedir. Üstelik burada yer alan bu bilgiler, kronolojik bir düzen içinde bulunmaktadır.
SGK hizmet dökümü belgesinin içerisinde yer alan bilgiler ise şu şekildedir;
İşe girilen tarihin bilgisi,
Çalışma süreci boyunca kaç farklı yerde çalışıldığının bilgisi,
İşten ayrılma tarihinin bilgisi ve
Toplamda ne kadar prim gün sayısının bilgisi olduğu gibi bilgilerdir.
Üstelik bu bilgilere, ilgili kuruma gitmeden, online olarak internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. ÇünküSGK hizmet dökümü sorgulaması işlemlerinizi internet üzerinde yapabilir ve bu bilgilere pratik bir şekilde erişebilirsiniz.
Sanal ortam aracılığı ile online şekilde, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmeniz için ise, aşağıda madde madde anlatmış olduğumuz işlemleri yapabilirsiniz. Bu aşamalar şu şekildedir;
Sanal ortam üzerinden online olarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.
Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.
Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.
Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S"harfini seçebilirsiniz.
Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.
Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.
Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.
SGK Sorgulama
İş yaşamına Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B), Emekli Sandığı (4C) sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak başlamış ve devam etmiş olan vatandaşların kullanabileceği bir uygulama olan SGK sorgulama, bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmasıdır.
Vatandaşlar bağlı oldukları sigorta kolunun şartlarına göre, SGK sorgulama işlemlerini yaparak şu gibi bilgilere ulaşabilirler;
Prim miktarlarının bilgisi,
Sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi,
Toplam gün sayılarının bilgisi ve
Ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi.
Ayrıca SGK sorgulama işlemleri aracılığı ile bu bilgilere ulaşabilmek için ilgili kuruma gitmeniz mecburi değildir. Çünkü, internet aracılığı ile online şekilde SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilir ve bu bilgilere pratik şekilde ulaşabilirsiniz.
Bu doğrultuda, SGK sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile online şekilde aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilmeniz mümkündür;
Sanal ortam üzerinden, SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriş yapınız.
Bir sonraki aşamada e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.
Sonrasında açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.
Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
SSK - 4A Sorgulama
İş yaşamına Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, SSK (4A) sigorta koluna bağlı olarak başlamış ve devam etmiş olan vatandaşların kullanabileceği bir uygulama olan SSK sorgulama, bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmasıdır.
Vatandaşlar bağlı oldukları SSK (4A) sigorta kolunun şartlarına göre, SSK sorgulama işlemlerini yaparak şu gibi bilgilere ulaşabilirler;
Prim miktarlarının bilgisi,
Sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisi,
Toplam gün sayılarının bilgisi ve
Ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisi.
Ayrıca SSK (4A) sorgulama işlemleri aracılığı ile bu bilgilere ulaşabilmek için ilgili kuruma gitmeniz mecburi değildir. Çünkü, internet aracılığı ile online şekilde SSK sorgulama işlemlerinizi yapabilir ve bu bilgilere pratik şekilde ulaşabilirsiniz.
Bu doğrultuda, SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi internet aracılığı ile online şekilde aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapabilmeniz mümkündür;
Sanal ortam üzerinden, SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için;
e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için izlemeniz gereken aşamalar;
e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekilde işlemektedir.
Fakat burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.