GündemSerhat Akın’a saldırıda iki ihtimal var

Serhat Akın’a saldırıda iki ihtimal var

01.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Polis, eski futbolcu Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırının nedeni olarak “kumar borcu” ile “tribünle ters düşme” gibi iki seçenek üzerinde duruyor.

Serhat Akın’a saldırıda iki ihtimal var

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - Serhat Akın, İstanbul’da cuma gecesi kasklı bir şüpheli tarafından silahla ayaklarına ateş açılarak yaralamıştı. Asayiş Şube ekipleri, motorun plakasının bir kuryenin motoruna ait olduğunu ve olay öncesinde çalındığını tespit etti. Ekipler, kamera görüntülerinden, plakayı çalan şahısların, saldırıda silahı kullanan 19 yaşındaki Ozan Dalmaz ile motoru kullanan 23 yaşındaki Osman Mukan olduğunu tespit etti. Tetikçi Dalmaz’ın akrabası olduğu öğrenilen tanığın da ifadesinde “Ozan ve Osman ile otururken Ozan’ın 250 bin lira karşılığında adam vurduklarını söylediğini ve bu işi yapmaları için akrabaları olan Hasan Şahin’den talimat aldıklarını duydum” dediği öğrenildi. Ekipler beş şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin talimatı “Daltonlar” çetesi ile bağlantılı hareket ettiği ileri sürülen, Gürcistan’da firari durumda olan akrabaları Hasan Şahin’den aldıklarını, 250 bin lirayı ise Yunus G.’nin elden verdiğini ifade ettikleri öğrenildi. Yunus G. de önceki gece gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Beşi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen altı şüpheliden beşi dün tutuklandı. Biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Talimatı veren Şahin’in, geçen yıl Büyükçekmece’de Uğur Can D.’nin öldürülmesi olayının firari sanığı olarak arandığı öğrenildi. Ekiplerin, kumar borcu veya tribün lideri talimatıyla yapılmış olabileceği ihtimallerini değerlendirdiği saldırının azmettiricisinin tespitine yönelik çalışma devam ediyor.