Eski Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in savunması 15 Nisan’da Bodrum’da, yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun ise 10 Nisan’da Ankara’da alınacak.
İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun adres değişikliği yaparak ifadelerinin farklı illerde alınmasını talep etmesi üzerine İsmail İbrahim Çağlar’ın avukatları, sanıkların bu talebinin “çapraz sorgudan kaçmaya yönelik” olduğunu öne sürdü.
Hâlâ yönetimde
Avukatlar, Ateş’in yalnızca genel müdürlük görevinden ayrıldığını, halen yönetim kurulu üyeliğinin devam ettiğini belirterek, Aydoğdu’nun da adres değişikliğinin ne zaman yapıldığı konusunda mahkemeden nüfus kayıtlarının incelenmesi talep edildi. Avukatlar, sanıkların maddi güçleri ve uluslararası bağlantıları nedeniyle kaçma riskinin bulunduğunu belirterek, “Hukuki bir sıkıntı yaşadıklarında Türkiye’yi terk edebilirler” diyerek adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti. Çağlar’ın avukatları, sanıkların ekonomik durumlarının İstanbul’daki duruşmaya bizzat katılmalarına engel olmadığını belirtti.