20.06.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:
Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan Bayramı yaklaşırken bayramda kaç gün tatil olacağı da merak konusu. Ramazan Bayramı 24 Haziran Cumartesi arefe günü ile başlıyor. İşte bayram boyunca dikkat edilmesi gerekenler.
Ramazan ayının hicri takvime göre belirleniyor olması ve bizim Miladi takvim kullanmamız nedeni ile Ramazan Başlama tarihi ve Ramazan Bayramı her yıl değişiklik gösteriyor. Bu nedenle insanlar bu yıl Ramazan Bayramı ne zaman sorusunu merak ediyorlar.
BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?
25 Haziran Pazar günü Ramazan Bayramının ilk günü.. 24 Haziran Cumartesi Arefe günü ile başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Öte yandan Milli eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin bayramdan sonra 28,29, ve 30 Haziran tarihlerinde de idari izinli olacakları müjdesini verdi.
MEB'DEN ÖĞRETMENLERE İZİN MÜJDESİ
Milli eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı bildirildi.
Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi.
"BAYRAM BOYUNCA BU 10 KURALA DİKKAT"
Bayram süresince 10 kurala uyulduğu takdirde kilo almamak için 10 kurala dikkat çeken Ezgi Mumcu, bu kuralları şöyle sıraladı:
- Sağlıklı bir şekilde tamamladığınız Ramazan ayından sonraki ilk günden itibaren kendinize 3 ana, 1-2 ara öğün olmak üzere beslenme planı hazırlayın.
- Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın.Öğünlerde az ve iyi çiğneyerek tüketeceğiniz yiyecekler ile mide yükünüzü azaltın.
- Kabızlık problemi ile karşılaşmamak için porsiyonlarına dikkat ederek sebze ve meyve tüketimini artırın.
- Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara ve fırında pişirilen hafif yemekleri tercih edin.
- Ağır hamur tatlılar, şekerler, aşırı yağlı, çok tuzlu, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin. İkram edilen tatlılardan sütlü ve meyveli olanları tercih edin.
- Çay, kahve gibi kafeinli içecekler yerine bitkisel çaylar ve su tüketmeyi tercih edin.
- Ramazan ayında su tüketiminin azalması, vücutta su kaybına neden olur. Ayran, şekersiz limonata, komposto, soğuk bitki çayı veya maden suyu tercih edin.
- Diyabet, kalp, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarınız varsa hastalığınıza göre beslenme programınızı uygulamaya devam edin.
- Eğer tatildeyseniz açık büfe yiyeceklerden doğru miktarlarda ve fazla karıştırmadan tüketmeye özen gösterin.
- Bayram günlerinde de bol bol hareket etmeye özen gösterin.