02.05.2018 - 19:00 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Püf noktalar ve pişirme önerileri
1- Sıcak su yerine tavuk suyu veya et suyu kullanmanızı öneririz. Böylece sebze çorbası hem daha lezzetli olacak hem de çorbanın vitamin değeri artacaktır.
2- Çorbanız piştikten sonra blenderdan geçirmemenizi öneririz çünkü sebzelere değen her bıçak darbesi besin değerini azaltıyor. Çocuklarınıza vitamini bol bir sebze çorbası içirmek isterseniz blenderdan geçirmeden hazırlayabilirsiniz.
3- Eğer blenderdan geçirecekseniz 5 su bardağı sıcak sudan fazlasına ihtiyacınız olabilir. Sebzeler çorbanın kıvamını yoğunlaştıracaktır. Daha yoğun kıvamlı çorbalar seviyorsanız bu önemli değil ancak kıvamını tutturmak için sebzeleri blenderdan geçirdikten sonra daha fazla su ekleyebilirsiniz.
4- Eğer sebze çorbası tuzlu olursa içine bir bütün patatesi soyup bütün olarak içine atın. Bu işlem çorbanın fazla suyunu çeker.
5- Eğer sebze çorbasının yağı size fazla geldiyse, bir marul yaprağını çorbanın içine atın. Yağı önemli ölçüde çekecektir. Dilerseniz kaşıkla üzerinden yağı alabilirsiniz.
Yapılışı
1- Havuç ve kabağı rendeleyin. Soğanla biberleri küçük küçük doğrayın.
2- Tencereye yağınızı koyun. Yağ iyice kızdıktan sonra soğanları kavurmaya başlayın.
3- Soğan çok hafif renk alınca üzerine un ekleyin. Unla beraber soğanı kavurun.
4- Ardından tüm sebzeleri tencereye ekleyin.
5- Tüm sebzeleri karıştırdıktan sonra 5 bardak suyu sebzelerin üzerine ekleyin.
6- Ocakta yaklaşık 10-15 dakika kaynayan çorbaya baharatları ekleyin. Baharatları ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
7- Tercihe göre blenderdan geçirebilirsiniz.
Sebze çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.