29.04.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:
Poğaça tarifi
Peynirli poğaça tarifi için malzemeler
Hamuru için;
İçi için;
Üzeri için;
Peynirli poğaça yapılışı
İlk adım olarak poğaçanızın sütünü ısıtın ve ılıdıktan sonra toz şeker ve maya ilave ekleyip ağzı kapalı bir şekilde beş dakika kadar bekletilir. Daha sonra bir kap içerisinde yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve tuz alınıp karıştırılır. Sütü ve unu azar azar ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru mayalanması için beklemeye alın.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bölün ve bastırarak açıp içine peynir koyun. Daha sonra kapatın. Daha sonra tepsiye koyup dinlendirmeye alın. Bu işlemden sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra pişirme işlemine başlayın. Üzerleri kızarmaya başladıktan sonra alıp poğaçalarınızı servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Patatesli poğaça için malzemeler
Hamuru için;
İç harcı için;
Üzeri için;
Patatesli poğaça tarifi
İlk adım olarak patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra büyükçe doğrayıp tuzlu su içerisinde haşlayın. Patatesler yumuşadıktan sonra püre hâline getirin. Kavurduğunuz soğanların üzerine baharatları ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Son olarak patatesleri ekledikten sonra hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
Poğaça hamuru için un haricindeki malzemelerin tamamını karıştırmaya başlayın. Elde ettiğiniz karışıma un ilave ederek yumuşak kıvam alıncaya dek kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun mayalanması için yarım saat kadar dinlendirin. Mayaladığınız hamuru portakal büyüklüğünde kopartın. Koparttığınız parçaların üzerine parmak uçlarınız ile bastırarak açın ve içine patatesli iç harcınızı koyun.
İstediğiniz şekilde kapatıp şekillendirdikten sonra yağlı fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yumuşak poğaçalarınız sunuma hazırdır, afiyet olsun.