GündemPortakallı kereviz tarifi

Portakallı kereviz tarifi

01.05.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:

Zeytinyağlı severlerin bir diğer gözdesi olan portakallı kereviz tarifi ile karşınızdayız. Kış aylarında tercih edilen kereviz birçok derde deva ve fayda yönünden zengin bir besindir. Semt pazarlarında görüp, önünden geçtiğiniz kerevizin bir kez tadına bakmanızı öneriyoruz. Sizin için kerevizin faydalarından ve portakallı kerevizin nasıl hazırlandığından söz edelim.

Portakallı kereviz tarifi

Kereviz bitkisinin faydaları nelerdir?

Haberin Devamı
  • Astım hastalarına fayda sağlayan bir bitkidir.
  • Kereviz bitkisi insanlarda iştah açıcı özelliğe sahiptir.
  • Bağırsaklarınızda kramp oluşumunu ve gaz oluşumunu engeller. Bağırsak hareketlerinizin düzenlenmesine de yardımcı olur.
  • Bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde rol oynar.
  • Yara ve yanık gibi durumlarda iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Günlük hayatta yorgunluk gibi şikâyetleriniz varsa, mineral zenginliği açısından yorgunluklarınızı giderecek bir faydası vardır.
  • Yaşı ilerlemiş bireylerde unutkanlık ve hafıza kaybı gibi durumlar için yarar sağlar.
  • Vücudunuzda birçok sebep sonucu oluşan şişme ve ödemleri atma da birebirdir.
  • İdrar yolu iltihabı gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Karaciğerinizi korumada birebir bitkidir.
  • Kalp damar hastalıklarına iyi gelirken, kalp krizi ve felç geçirme olasılıklarını azaltır.

Vücudumuza bu kadar fayda sağlayan kereviz bitkisinin nasıl hazırlandığına bakalım.

Gereken malzemeler

  • 500-750 gr kereviz
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 tane patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tane portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı kadar toz şeker
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Portakallı kerevizin hazırlanışı

Tencerenize 4 yemek kaşığı olarak ayarladığınız zeytinyağını dökün. Ardından ince ince doğradığınız 1 adet orta boy soğanları ilave edin. Soğanlarınızı zeytinyağı ile birlikte güzelce kavurun. Bu aşamaların ardından doğradığınız 3 adet orta boy havucu da tencerenize ekleyin. Hepsini iyice karıştırarak renklerinin yumuşamasını bekleyin.

Tencerenizde kavrulmaya devam eden malzemelerinizin yanına eklemek için, 1 adet patatesinizi ve kerevizlerinizi zaman kaybetmeden küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız patates ve kerevizleri tencerenizde kavrulmakta olan malzemelerin üzerine ilave edin.

Haberin Devamı

Sıkmış olduğunuz 1 tane portakalın suyunu ve yarım limonun suyunu da tencerenize ekleyin. Tuz ve şeker koymayı unutmayın. Göz kararı ayarlayabilirsiniz.

Bütün malzemeleri tencereye koyduktan sonra üzerlerini örtecek kadar tencereye su ilave ederek tencerenizin kapağını kapatın. Ayarlayacağınız kısık ateşte sebzeler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Hazır olan yemeğinizi dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.