01.05.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:
Kereviz bitkisinin faydaları nelerdir?
Vücudumuza bu kadar fayda sağlayan kereviz bitkisinin nasıl hazırlandığına bakalım.
Gereken malzemeler
Portakallı kerevizin hazırlanışı
Tencerenize 4 yemek kaşığı olarak ayarladığınız zeytinyağını dökün. Ardından ince ince doğradığınız 1 adet orta boy soğanları ilave edin. Soğanlarınızı zeytinyağı ile birlikte güzelce kavurun. Bu aşamaların ardından doğradığınız 3 adet orta boy havucu da tencerenize ekleyin. Hepsini iyice karıştırarak renklerinin yumuşamasını bekleyin.
Tencerenizde kavrulmaya devam eden malzemelerinizin yanına eklemek için, 1 adet patatesinizi ve kerevizlerinizi zaman kaybetmeden küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız patates ve kerevizleri tencerenizde kavrulmakta olan malzemelerin üzerine ilave edin.
Sıkmış olduğunuz 1 tane portakalın suyunu ve yarım limonun suyunu da tencerenize ekleyin. Tuz ve şeker koymayı unutmayın. Göz kararı ayarlayabilirsiniz.
Bütün malzemeleri tencereye koyduktan sonra üzerlerini örtecek kadar tencereye su ilave ederek tencerenizin kapağını kapatın. Ayarlayacağınız kısık ateşte sebzeler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Hazır olan yemeğinizi dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.