Gündem ‘PKK’lılarla ve HDP ile yüz göz olma’ talimatı

‘PKK’lılarla ve HDP ile yüz göz olma’ talimatı

07.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olan ‘mülkiye abisi’ A.Y. örgütün “Güneydoğu mülkiye yapılanması”nı deşifre etti.

‘PKK’lılarla ve HDP ile yüz göz olma’ talimatı

Mardin ve Şırnak’taki kaymakam ve vali yardımcılarından sorumlu olduğunu anlatan A.Y. FETÖ mensubu kaymakam ve vali yardımcılarıyla 15 günde bir sohbet düzenlediğini anlattı. A.Y. 3 Haziran 2015’te gönderilen, “Silopi’de 44, il merkezinde 50 civarında YDG-H’li gözaltına alınacak savcılıklar emriyle” mesajının ise “Şırnak’ta gerçekleşecek operasyonla ilgili bilgi notu olduğunu, bunun FETÖ’nün bölge sorumlusuna da gönderildiğine dikkati çekti. Dönemin Güçlükonak Kaymakamı Ş.K’nin A.Y. ile yazışmasında da eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’ye, “PKK ve HDP ile yüz göz olma” talimatı verildiği saptandı. Ş.K. ve A.Y. arasındaki yazışmalar şöyle:

Haberin Devamı

A.Y: Merhaba abi. Melih abi (bölge sorumlusu) sizi çarşamba günü şu tarif ettiği yerde bekleyecek.

442606: Abi esen rüzgarla (Kadir Güntepe) birlikte gelme ihtimalimiz var. Bugün yarın misafirim olacak.

A.Y: Abi istişare sonucu ‘Kadir abiyle görüşüp bu örgütçülerle ve HDP’lilerle yüz göz olmaması, hedef olmaması konusunda uyaralım.’ diye karar verildi. Ben konuyu açacağım. l GAZİANTEP AA