GündemPeynir bidonunda 20 kilo eroin

Peynir bidonunda 20 kilo eroin

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da peynir bidonlarının içinde 20 kilo eroin ele geçirildi. Sosyete için özel uyuşturucu ürettiği belirtilen ‘Kötü Kedi Şerafettin’ lakaplı satıcı da gözaltına alındı.

Peynir bidonunda  20 kilo eroin

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta uyuşturucu satıcılarına operasyonlar düzenledi. İlk operasyon, Silivri’deki bir eve yönelikti. Baskında Özbekistan uyruklu bir kişinin de aralarında olduğu, uyuşturucu satıcısı ve imalatçısı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alındı. Ekipler, iki daireyi birleştiren şebekenin, evleri uyuşturucu imalathanesine çevirdiğini tespit etti. Daireye laboratuvar kuran şebekenin metamfetamin üretme hazırlığında olduğu belirlendi. Şebekenin 3 üyesi tutuklandı.


Kargodan alacaktı

İkinci operasyonun adresi ise Beykoz’daki bir kargo şirketiydi. Narkotik ekipleri, kargo şirketinde Van’dan İstanbul’a gönderildiği belirlenen peynir bidonlarında eroin ele geçirdi. Uyuşturucu doldurulmuş peynir bidonlarını kargodan alıp gitmeye çalışan 2 kuryeyi suçüstü yakalayan polis, bidonlarda 39 paket halinde 20 kilo eroin buldu. Tutuklanan kuryelerin ifadeleri doğrultusunda, uyuşturucunun sahibi olduğu belirtilen 4 şüpheli daha tutuklandı.

‘Ay ışığı’ adıyla satıyordu

İstanbul’da narkotik polisinin son bir haftada gerçekleştirdiği 13 sokak operasyonunda ise ‘torbacı’ denilen 50 sokak satıcısı yakalandı. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan sokak satıcılarının arasında, Hollanda’dan getirttiği hammaddeyi Hint keneviriyle buluşturup “Ay Işığı” adında çok etkili bir uyuşturucu imal eden “Kötü Kedi Şerafettin” lakaplı sosyete torbacısı Şerafettin K. nın da bulunduğu öğrenildi. Narkotik polisi son operasyonlarla birlikte 10 ayda 48 bin 647 şüpheliyi gözaltına aldı, 4 bin 237 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 4 milyon 950 bin 949 uyuştururucu hap ile 7 ton 240 kilo 328 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Peynir bidonunda  20 kilo eroin