GündemÖzel’in Doğu turunun şifreleri

Özel’in Doğu turunun şifreleri

18.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22-27 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı kapsayan bir program gerçekleştirecek.

Özel’in Doğu turunun şifreleri

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bölge turu sırasında Özel’e genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan yaklaşık 15-20 kişilik kalabalık bir heyet de eşlik edecek.  

Haberin Devamı

CHP’li kurmaylar, Özel’in programı ve vereceği mesajlara ilişkin Milliyet’e şu değerlendirmeyi yaptılar: “6 ili kapsayan programında bölge halkını dinleyip, nabzını tutup, mutlaka Kürt seçmene dönük mesajları olacak. Partiye daha yaklaştırıcı mesajlar verecek. Basın açısından sürprizlere açık bir gezi. Heyecan yaratacak, bölge halkına dönük demokratikleşmeyi öne çıkartan mesajlar olacak.” Parti kurmayları, Özel’in bölgeye gitmeden önce HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edecek olmasına ilişkin de, “Genel resmin içerisinde tesadüf değil. Demirtaş ziyareti bölgede olumlu bir hava yaratacaktır” yorumunı yaptılar. 

‘Zorla getirme’ kararı kaldırıldı

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Cum-hurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı kaldırıldı.

Yazarlar