GündemÖRAV, eğitim programlarına başladı

ÖRAV, eğitim programlarına başladı

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), “Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi” projesi kapsamında halk eğitim merkezlerinde görev yapan idareci ve öğretmenlere eğitim vermeye başladı. AB ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanında, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede 7 pilot ildeki halk eğitim merkezlerinde ÖRAV, “Öğrenme’nin Öğreneni Olmak” ve “Ekip/Daşlık” modülleriyle eğitimcilerle buluşacak.

ÖRAV, eğitim programlarına başladı

Projeyle eski hükümlüler öncelikli olmak üzere tüm yetişkinlerin temel becerilerini geliştirmek ve etkin bireyler olarak yaşamlarına devam etmeleri konusunda farkındalık oluşturulması, eğitimcilerin 21. yüzyılın temel becerileri olarak tanımlanan dijital okuryazarlık, sayısal okuryazarlık, düşünsel beceriler, iletişim becerileri ve sosyal beceriler gibi konularda gelişimi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

ÖRAV, bu projeyle eğitimcilerde; kendini tanıma, takım olma, işbirliğine dayalı problem çözme, öğrenmeyi öğrenme, öğretmenlik becerilerinin kazanımı ve geliştirilmesi başlıklarında farkındalık yaratmayı ve bu becerileri yetişkinlere nasıl kazandırabilecekleri konusunda yol göstermeyi de hedefliyor.