Gündem‘Ölmeden önce tecavüz’ iddiası

‘Ölmeden önce tecavüz’ iddiası

27.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balkondan düşerek ölen Antalyalı manken Burcu Çağlayan’ın, olaydan önce bir evde tecavüze uğradığı iddia edildi. Tecavüzle ilgili turizmci Başer Ö. hakkında dava açıldı

‘Ölmeden önce tecavüz’ iddiası

Antalya’da 7 yıl önce balkondan düşerek yaşamını yitiren manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan’ın, bu olaydan kısa süre önce götürüldüğü bir evde tecavüze uğradığı iddia edildi. Çağlayan’ın ölümüyle ilgili ilişkisi olduğu ddia edilen İbrahim Tokgöz tutuklanırken, tecavüz şüphelilerinden turizmci Başer Ö. hakkında dava açıldı. Mahkeme tutuksuz yargılanan Başer Ö.’nün savunmasını hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı erteledi. Antalya’da evli 1 çocuk annesi Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010’da akşam saatlerinde işadamı İbrahim Tokgöz’ün evinin balkonundan aşağıdaki elektronik mağazasının terasına düşerek öldü. İfadesi alınan Tokgöz serbest bırakıldıktan sonra ortadan kayboldu. Çağlayan’ın ölümüyle ilgili Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılıp hakkında yakalama kararı çıkartılan İbrahim Tokgöz, 6 yıl sonra ifade vermek için geldiği adliyede tutuklandı.

Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili görülen davada dinlenen tanıklardan bazıları, genç mankenin bu olaydan kısa süre önce götürüldüğü evde tecavüze uğradığını ileri sürdü. Çağlayan’la aynı işyerinde çalışan ve duruşmada tanık sıfatıyla konuşan Yaşar T. şunları söyledi: “Bir gün işe geldiğimde Burcu koltukta uyuyordu. Uyandırdım, beni görünce ağlamaya başladı. Tecavüze uğradığını söyledi. Burcu, ‘Akşam birileri tarafından alındım. Beni İbrahim Tokgöz’e götüreceklerini söylediler. Sabah uyandığımda başka birinin kollarındaydım’ dedi, ama bu kişinin ismiyle ilgili bilgi vermedi.”

Çağlayan’ın tecavüze uğradığına ilişkin tanık beyanları üzerine şüpheli Başer Ö. hakkında, Antalya 2’nci Ceza Mahmemesi’nde dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Başer Ö. tutuklu sanık İbrahim Tokgöz’ü tanıdığını belirterek, “Burcu’nun İbrahim adlı bir başka arkadaşı daha vardı. Bir akşam kendileriyle bir gece kulübünde karşılaştım. Burcu sarhoştu. Burcu’yu Pınar A. ve İbrahim adlı arkadaşıyla birlikte aracımla Güzeloba mahallesindeki bir apartmanın birinci katına bıraktım. Ben içeri girmedim.” dedi.