Gündem Nisa Mihriban bebeği terk eden anne hakkında iddianame kabul edildi

Nisa Mihriban bebeği terk eden anne hakkında iddianame kabul edildi

14.04.2022 - 14:12 | Son Güncellenme:

İstanbul’da terk edilmiş halde bulunduktan sonra kendisine süt annelik yapan ATT Büşra Durmaz’ın Nisa Mihriban adını verdiği bebeğin biyolojik annesi Ebru S. hakkında dava açıldı. Anne Ebru S., “terk etme” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile 28 Nisan’da hakim karşısına çıkacak.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 
Pendik’te 29 Mart 2022 tarihinde terk edilmiş halde bulunan 3 aylık bebeğe sütannelik yapan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) 29 yaşındaki Büşra Durmaz, bebeğe Nisa Mihriban adını koymuştu. Sağlık durumu kötüye giden bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilmişti. Bebeğin annesi Ebru S. ise yakalanarak gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Anne Ebru S. hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

2 SAAT SONRA BULUNDU

Hazırlanan iddianamede, Ebru S.’nin öz bebeğini karnını doyurup battaniyeye sardıktan sonra puset içinde sokakta bıraktığı anlatıldı. Yaklaşık 2 saat sonra bebeğin bir vatandaş tarafından bulunduğu anlatılan iddianamede, tedavisinin ardından bebeğin çocuk evine teslim edildiği belirtildi. Nisa bebeğin çocuk evinde olduğu sırada, yüzüne mama bulaştığı anlatılan iddianamede, “Kurum doktoru tarafından ilk müdahalenin yapılıp aynı tarihte Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği” ifadeleri kullanıldı.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede ifadesine de yer verilen anne Ebru bebeğini bıraktığı sırada herhangi bir sağlık sorunu olmadığını, yaklaşık 1 ay önce sağlık ocağına aşı için götürdüğünü orada da sağlık sorunu tespit edilmediğini söylediği anlatıldı. İddianamede anne Ebru S.’nin, “yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan bir kimseyi kendi halinde terk etme” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anne Ebru S. 28 Nisan’da hakim karşısına çıkacak.