GündemNeslim-Ä°nanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

Neslim-Ä°nanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

10.07.2024 - 11:33 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 şüpheli dün gerçekleşen "Kuyu-8" operasyonlarıyla gözaltına alındı. CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ, bu operasyonlarla ilgili çarpıcı detayları canlı yayında paylaştı.

 İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma kapsamında 25 ilde dün sabah düzenlenen operasyonlar kapsamında 54 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de gözaltına alındı.

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

GÃœZELLÄ°K MERKEZLERÄ°NDE USULSÃœZ Ä°ÅžLEM

Ankara'da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldıkları belirlendi. Yine bu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin mevcut olmadığı tespit edilmedi.

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

Operasyonda, çok sayıda fişek, narkotik madde, yasadışı ilaç, kozmetik ürün, nakit para ve medikal cihazlara el konuldu öğrenildi

GENÇLEŞTİRME İP TEDAVİSİ TUZAĞI

Çalışmalarda herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere marka etiketi basılarak "kolajen ip tedavisi", "gençleştirme ip tedavisi" gibi şekillerde pazarlamalar yapıldığı saptandı. 

Haberin Devamı

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

1,5 MİLYAR LİRALIK HESAP HAREKETİ  

İncelemelerde bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talebinde bulunulduğu ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların devri şeklinde gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Yapılan çalışmalarda Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da tespit edildi.

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

55. ŞÜPHELİ: VERGİ MÜFETTİŞİ

CNN TÜRK İstihbarat Haber Müdürü Nihat Uludağ, bu operasyonlarla ilgili çarpıcı detayları canlı yayında aktardı.

"Dün akşam saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Güngen ailesine ait şirketlerde 1.5 milyon liralık bir para trafiği vardı. Mali şube ekipleri bu durumu hayatın olağan akışına ters olarak yorumluyordu. Peki burada bir kara para aklama trafiği mi vardı? İşte bunu soruşturmakla görevli vergi müfettişinin de özellikle Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşmeler ve buluşmalar yaptığı tespit edildi. Bu olayı soruşturmakla görevli vergi müfettişi de gözaltına alındı. Operasyonun olacağı gün vergi müfettişi tatildeymiş. Otel odasına döndüğü an yakalandı. Şöyle bir ilginç detay daha var. Güngen çiftinin para trafiği olduğu şirketler eşi İnanç Güngen'in üzerine olduğu tespit edilmiş. Yani vergi müfettişinin Neslihan Güngen ile görüşeceği bir durum yok. Suçlu mu değil mi, soruşturma sonunda belli olacak."

Haberin Devamı

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

POLÄ°SLERÄ° DANS EDEREK KARÅžILADI

"Mali şube ekiplerinin aylar süren teknik ve fiziki takip çalışması vardı. Neslim yani Neslihan Güngen gözaltına alınırken o gece bir eğlence merkezinde eğlendiği, gözaltı işlemleri sırasında polisi dans ederek karşıladığı, ancak emniyete götürülürken ağlama krizine girdiği belirtiliyor. Sanırım alkolün etkisi geçiyor." 

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

'KAMU GÖREVLİSİNDEN ETİK OLMAYAN BİR DAVRANIŞ'

Operasyonun hukuki boyutunu değerlendiren Avukat Zafer İşeri'nin açıklamaları ise şöyle;

"Bir suçun varlığını incelemekle görevli bir kamu görevlisinin etik karşılanamayacağı davranışının gözden kaçmaması önem taşıyor. Suçtan elde edilen bir gelirin tespitini yapmakla görevli müfettiÅŸin, bu olayın faili olduÄŸu düşünülen şüphelilerle iletiÅŸim içinde olması şüphesiz soruÅŸturmanın gizliliÄŸi açısından ve ortaya çıkacak raporun tarafsızlığı konusunda büyük önem taşıyordu. DoÄŸru bir zaman da 55. şüpheli olarak kamu görevlisine el çektirilmiÅŸ oldu. Öyle bir suç örgütü kurulduÄŸu iddiası var ki. Bir taraftaÂfenomen sıfatayla kamuoyunun tanınırlığını kazanıyor. DiÄŸer taraftan güzellik mekezleri adı altında 130 tane bayiliÄŸe ulaÅŸan çok büyük ticarat hacmi oluÅŸuturuluyor. Ama bu görünenlerin arka tarafından suçtan elde edildiÄŸi iddia edilen astronomik bir para var" 

Haberin Devamı

Neslim-İnanç Güngen operasyonunda yeni detaylar: Polisleri dans ederek karşıladı

ŞÜPHELİ SAYISI 61'E YÜKSELDİ

Öte yandan soruşturma kapsamında 7 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınan şüpheli sayısı 61'e yükseldi.

EMNÄ°YETTE SERGÄ°LENDÄ°

Sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de gözaltına alındığı soruşturma kapsamında el konulan bazı lüks araçlar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'nde sergilendi.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

Sergide, Otomobillerin yanı sıra güzellik merkezlerinde kullanılan ve UTS kayıtları olmadığı belirlenen epilasyon, cilt bakım makinesi, bölgesel zayıflama ve sıkılaştırma cihazı, buhar makinesi gibi çeşitli cihazlar ile yasa dışı ilaç ve kozmetik ürünler de yer aldı.

Â