GündemMuğla'nın 2 ilçesinde orman yangını: Evler tahliye edildi

Muğla'nın 2 ilçesinde orman yangını: Evler tahliye edildi

19.10.2024 - 12:23 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerinde elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlenen orman yangınlarına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Dalaman'ın Taşbaşı Mahallesi'ndeki ormanda, 17 Ekim'de saat 20.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına 480 personel, 77 müdahale aracı, 93 arazöz-su tankeri, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı ile müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

Muğlanın 2 ilçesinde orman yangını: Evler tahliye edildi

85 EV TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede rüzgar etkili olurken, çalışmalar güçlükle sürüyor. Şu ana kadar bölgede, 85 ev tahliye edildi. Menteşe ilçesi Turnalı mevkisinde de 18 Ekim'de saat 03.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına 292 personel, 130 müdahale aracı, 52 arazöz-su tankeri, 13 iş makinesi ve 9 hava aracı ile müdahale ediliyor.

Muğlanın 2 ilçesinde orman yangını: Evler tahliye edildi

Yangında 17'si yazlık 29 yapı zarar gördü, 75 hane de tahliye edildi. Sahil Güvenlik unsurları, helikopterler ve amfibik uçaklarla yangına havadan müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de karadan çalışmalara destek oluyor. Diğer yandan her iki yangının çıkış nedeninin elektrik tellerinden kaynaklandığı belirlendi. 

 

YANGINA KÖYLÜLER CANSİPARENE DESTEK VERİYOR

Haberin Devamı

 Muğla'nın Menteşe ilçelerindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken köylüler traktörlerine bağlı tankerlerle su taşıyarak helikopterlere destek veriyor.

 

Kuyulardan aldıkları suyu aralıksız şekilde Kıran ve Sarnıç Mahalleleri arasındaki yangın göletine taşıyan köylüler, helikopterlerin yangına müdahalesine büyük katkı sağlıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına destek veren yaklaşık 100 traktör, göletin sürekli dolu kalmasını sağlamak için helikopterlerin su aldığı havuza su taşıyor.

Helikopterler ise dolu gölete gelerek hızlı bir şekilde su alıp yangın bölgesine sorti yapıyor. Yangının söndürülmesi için yapılan cansiparane çalışmalarda köylülerin büyük fedakarlığı dikkat çekiyor.