GündemÜç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

07.09.2024 - 13:38 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Denizova Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Haberin Devamı

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevler, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

MUĞLA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valisi İdris Akbıyık, gazetecilere, Menteşe ilçesinde ormanlık alanda yangın başladığını, orman teşkilatının bütün ekipleri, belediyelerin itfaiye araçları, AFAD, DSİ ve emniyetin araçlarıyla söndürmeye destek verdiklerini söyledi.

Yangına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini belirten Akbıyık, "6 uçak, 15 helikopter olmak üzere 21 hava aracı, 1 deniz aracı, 130 arazöz, 123 civarı çeşitli araçlar, 25 iş makinesi yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Büyük geçmiş olsun, ekiplerimiz var gücüyle söndürmeye çalışıyor." dedi.

Haberin Devamı

Akbıyık, geniş bir alanda yangının etkili olduğunu belirterek, bazı yerlerde ulaşım sorunu yaşadıklarını, rüzgarın da etkisiyle yayılma gösterdiğini ve inşallah söndüreceklerini kaydetti.

"GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER MÜDAHALEYE DEVAM EDİYOR"

STK ve köylülerin de traktör ve diğer araçlarıyla söndürme çalışmalarına yardım ettiğini dile getiren Akbıyık, şunları anlattı:

"İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Hava araçlarıyla ağırlıklı müdahale ediliyor. Bazı yerlere ulaşılamıyor, uçaklarımız ve helikopterlerimiz şu anda havadan çalışıyor. Yangın Sarnıç Köyümüze yakın ama şu anda bir sıkıntı yok, olmaması için de bütün tedbirlerimizi aldık. Köyün etrafında arazözlerimiz, jandarmamız, itfaiyemiz ve ormancılarımızın hepsi görevlendirildi, tedbirlerini aldılar. Yangının çıkışıyla ilgili jandarmamız gerekli çalışmayı yapıyor, şu anda net bir şey söyleyemiyorum. Bölgede arıcılar var ve başka nedenler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yangından yanan kovanlar var, zeytinlikler var. Şu anda yanan kovanların miktarını söylemek zor ama yangın kontrol altına alındığında sayılar tespit edilecek. Gece görüşlü helikopterler müdahaleye devam ediyor."

1/20

2/20

3/20

4/20

5/20

6/20

7/20

8/20

9/20

10/20

11/20

12/20

13/20

14/20

15/20

16/20

17/20

18/20

19/20

20/20

CAMİLERDEN ANONS

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına yakın mahallelerde bulunan camilerden yapılan duyurularla vatandaşların su tankerlerini doldurarak, yangın bölgesine gitmeleri ve ekiplere destek vermesi isteniyor.

Haberin Devamı

TSK'DAN DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'daki orman yangınını söndürme çalışmalarına 2 helikopterle destek verildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 helikopterle Muğla'daki orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan destek sağlandı." ifadeleri kullanıldı.

 

YANGIN SÖNDÜRME PERSONELİ HASTANEYE KALDIRILDI

Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken dumandan etkilenen bir yangın söndürme personeline sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangın söndürme personeli ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

İZMİR MENEMEN'DE ORMANLIK ALANDA YANGIN

İzmir'in Menemen ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Yahşelli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine, bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve yer ekibi sevk edildi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına aldı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

ANTALYA

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yıldırımdan kaynaklı çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Dağlık ve sarp kayalık olan bölgede, 4 uçak ve 2 helikopterin yanı sırada karadan da ekipler yoğun çaba sarf ediyor.

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı

Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde yıldırım kaynaklı çıkan orman yangınını söndürmek için yoğun mücadele sürüyor. Yangına, 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz, 1 su tankeri ve çok sayıda orman işçisi müdahalede bulunuyor. Bölgenin dağlık ve sarp kayalık olmasından dolayı kara ekipleri, yangına müdahalede güçlük yaşıyor.

Üç ilde orman yangını: Rüzgarla hızla yayıldı