Gündem‘Milletin adamı olunmadan devlet adamı olunmaz’

‘Milletin adamı olunmadan devlet adamı olunmaz’

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde genç kaymakam adaylarına seslenenerek tavsiyelerde bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Milletin adamı olunmadan devlet adamı olunmaz’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - DÜŞENE VURMAK YAKIŞMAZ: 14’ü kadın, 97 genç kaymakam adayımızın görev yerlerini belirleyeceğiz. Ülkemizdeki 81 vilayetimize bağlı 922 ilçemizin tamamı bizim nazarımızda birinci sınıf hizmeti almaya layıktır. Görev yapacağınız ilçelerimiz arasında asla uzak-yakın, küçük-büyük, gelişmiş veya geri kalmış ayrımına gitmemenizi hassaten rica ediyorum. Düşene vurmak, ezilene zulmetmek, mağdurların feryadına kulak tıkamak Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine asla yakışmaz.

Haberin Devamı

“MİLLETİN ADAMI” OLMAK: Devleti, millet için hizmet üreten bir sisteme kavuşturmanın yolu, milletin derdiyle dertlenmekten, milletin gönlüne girmekten geçer. Milletin adamı olunmadan, milletin gönlüne girilmeden, milletin takdirini, teveccühünü, duasını kazanmadan hakiki manada devlet adamı olunmaz. Kaymakamlarımız, devletimizin milletimize uzanan eli, duyan kulağı, gören gözüdür.

DEVLETİN İKİ TAŞIYICI SÜTUNU: Tarihte kurduğumuz devletlerin iki taşıyıcı sütunu oldu. Bunlar mülkün temeli olan adalet, diğeri de merhametti. Aynı durum bugün de geçerlidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Medeniyetimiz de bir merhamet medeniyetidir. Adaleti yücelttiğimiz ölçüde devleti yüceltir, merhametle muamele ettiğimiz ölçüde insanımızla devletimiz arasındaki bağı sağlamlaştırırız. Devlet ile millet arasındaki mesafe açılırsa, o zaman da kamu olarak yaptığımız hizmetlerin hiçbir anlamı olmaz.

Haberin Devamı

‘DEVLET NEREDE’ DEDİRTMEYİN: Benim vatandaşıma hiçbir zaman ‘devlet nerede’ dedirtmeyeceksiniz. İhtiyacı olan vatandaşın gelip sizi bulmasını da beklemeyeceksiniz. Siz gidip benim mağdur vatandaşımı bulacaksınız. Hazreti Ömer’in hani gece kapı kapı dolaşması var ya... Acaba içeride ağlayan var mı, içeriden garip sesler geliyor mu? Bunu siz yapacaksınız. Aç olanların halinden siz anlayacaksınız.

KİBİR, SEMTİNİZE UĞRAMAYACAK: Görev yaptığınız mahalde, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmayı koordine edecek, vatandaşın talep ve şikayetlerine 24 saat kapınızı açık tutacaksınız. Kibir, asla sizin semtinize uğramayacak. İnsanımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı ‘sıfır tolerans’ ile yaklaşacaksınız.