GündemMevlana Müzesi’nde Bakan'a perukla rehberlik

Mevlana Müzesi’nde Bakan'a perukla rehberlik

04.07.2008 - 16:42 | Son Güncellenme:

Mevlana müzesini gezen Bakan Nazım Ekren'e siyah bone üzerine peruk takan görevli rehberlik etti.

Mevlana Müzesi’nde Bakana perukla rehberlik

KONYA ve Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı’na katılmak için Konya’ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, ilk olarak Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Ekren, daha sonra Mevlana Müzesi’ni gezdi. Mevlana Müzesi’nde görevli Sanat Tarihi Uzmanı Hacer Kara, Bakan Ekren’in ziyareti sırasında müzedeki eserler hakkında bilgi verdi. Bakan Ekren’e bilgi veren Kara’nın siyah bone üzerine peruk takması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, pazar günü yapılacak olan ‘Konya ve Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı'na katılmak için Konya’ya geldi. Vali Osman Aydın’ı makamında ziyaret eden Ekren, basın mensuplarına Konya ziyaretiyle ilgili bilgi verdi. Bakan Ekren, “Bilindiği gibi 8 tane Kalkınma Ajansı kurduk. Güneydoğu Anadolu Projesi’nden sonra Türkiye'de, ‘Kalkınma Ajansları’ ile bölgesel ekonomik kalkınmayı ve sosyal gelişmeyi hızlandırmak ve etkin hale getirmek istiyoruz. Kalkınma Ajansları yoluyla o bölgenin kendi imkan ve kaynaklarının farkındalığını arttırarak, bölgedeki girişim ve kendine güven duygularını arttırmayı amaçlıyoruz. Konya ve Karaman bölgesi içinde Konya’yı merkez olarak belirledik. Bu yüzden de Konya’nın ekonomik ve sosyal potansiyelini değerlendirmek ve öncelikli projeleri tesbit etmek için başta Valimiz ve Belediye Başkanımızdan bilgi alacağız. Ardından Konya ve Karaman’daki yerel aktörler ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alacağız. Bunları değerlendirip, bu bölgenin öncelikli projelerini belirleyeceğiz” dedi. Vali Osman Aydın, ziyaret sırasında Bakan Ekren’e çini vazo hediye etti.

Haberin Devamı

ZAMLARIN KAÇINILMAZ OLDUĞUNU İFADE ETTİK

Bakan Nazım Ekren, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de makamında ziyaret etti. Bakan Ekren, burada mehtaran ekibinin gösterisi ile karşılandı. Basın mensuplarının, ‘Sanayici ve işadamları elektrik zamları nedeniyle zor duruma düştüklerini ifade ediyor. Siz neler düşünüyorsunuz?’ sorusu üzerine Bakan Ekren, “Zamların nedenini bakanımız çok net açıkladı. Fiilen Türkiye’nin üretmediği, girdisinin kendisini sağlayamadığı bu süreçte bazı zamların kaçınılmaz olduğunu çok defa ifade ettik” dedi.

PERUKLU GÖREVLİ

Bakan Nazım Ekren, son olarak Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyareti sırasında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Sanat Tarihi Uzmanı Hacer Kara, müzedeki eserler hakkında Bakan Ekren’e tek tek bilgi verdi. Bakan Ekren’e rehberlik eden Kara’nın siyah bone üzerine peruk takması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bakan Ekren, Mevlana Müzesi ziyareti sonrasında, Selimiye Camisi’nde cuma namazı kıldı. Bakan Ekren, iki gün boyunca Konya ve Karaman’da görev yapan bürokratlarla birlikte toplantı yapacak. Pazar günü de Konya ve Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısı'na katılacak.