GündemMeteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı! Türkiye serinliyor! Hafta sonu için uyarı geldi

Meteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı! Türkiye serinliyor! Hafta sonu için uyarı geldi

22.08.2024 - 07:43 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni hava durumu raporu paylaştı ve uyarılarda bulundu. Türkiye serinleyecek! Hafta sonu yurdun iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. İşte il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uyarılarda bulundu. Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru 4 ila 5 derecek düşecek. Hafta sonu ise yurdun iç kesimlerinde sağanak etkili olacak.

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu, ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, Trakya'da 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerin güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı Türkiye serinliyor Hafta sonu için uyarı geldi

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

İstanbul'da gelecek 3 gün boyunca parçalı bulutlu havanın hakim olacağını belirten Macit, hava sıcaklıklarının 31 ila 34 derece arasında seyredeceğini söyledi.

Ankara'da perşembe ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanağın etkili olmasını beklediklerini anlatan Macit, "Hava sıcaklıkları 31-32 derece civarında olacak." dedi.

İzmir'de gelecek 3 gün boyunca yağış beklentisinin söz konusu olmadığını bildiren Macit, sıcaklıkların 36 ila 37 derece civarında olacağını aktardı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 21°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 23°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 21°C, 37°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 22°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 17°C, 33°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 24°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA 25°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

Haberin Devamı

MUĞLA 19°C, 33°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı Türkiye serinliyor Hafta sonu için uyarı geldi
AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'nin iç kesimleri ile Osmanye'nin güneyi ve Hatay kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 25°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA 26°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

HATAY 27°C, 32°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin yerel sağanak yağışlı

ISPARTA 18°C, 33°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

ANKARA 20°C, 32°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sonra kuzey ve batı kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANKIRI 20°C, 36°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 19°C, 31°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 20°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 15°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler ve öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 16°C, 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 23°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 20°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Haberin Devamı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 20°C, 37°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

ARTVİN 21°C, 33°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 23°C, 32°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 25°C, 29°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 15°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

KARS 12°C, 32°C
Az bulutlu ve açık

MALATYA 22°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

VAN 15°C, 30°C
Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 23°C, 41°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 23°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 27°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 27°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneyli yönlerden 3 ila 5, ilk saatlerde batısı 4 ila 6 yer yer 7; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, ilk saatlerde Batı Akdeniz'in batısı 1,5 ila 2,5 m yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5, zamanla 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; zamanla 1,0 ila 1,25m Görüş: İyi.