29.04.2018 - 15:05 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Yapılışı
Mercimeklerinizi en az birkaç saat önceden ıslatın. Beklettiğiniz mercimeği suyunu süzüp derin bir tencereye koyun, içerisine 4 su bardağı su ve limon suyunu koyup 25 dakika kaynatıp haşlayın. Mercimekler yumuşayınca siyah suyunu süzün.
Yemeği yapacağınız tencerede kuru soğanı küp küp olacak şekilde doğrayıp tencereye koyun ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurun. Üzerine çözülmüş olan kıymanızı da ekleyip kavurma işlemine devam edin. Soğan kendini salıp pembeleşince ve kıymanız iyice kavrulup kokusu çıkınca üzerine salçaları ekleyip karıştırın. Birkaç dakika böyle kavurup suyunu süzdüğünüz mercimeğinizi tencereye ilave edin. Üzerine suyunu ve isteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz tuzunu da ekledikten sonra 15- 20 dakika pişirin. Hafif sulu bir kıvam alınca ve mercimekleriniz pişince altını kapatıp sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları