GündemMavi vatanda gurur günü

Mavi vatanda gurur günü

28.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Preveze Deniz Zaferi’nin 486. yıl dönümü ve 28 Eylül Türk Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları dolayısıyla Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve beraberindeki personeli kabul etti.

Mavi vatanda gurur günü

Güler kabulde denizcilere şöyle seslendi: “Deniz Kuvvetlerimiz; bugün de modern kuvvet yapısı, teknolojik donanımı, sürekli gelişen imkânları, her şeyden önemlisi de fedakâr personelinin büyük özverisiyle etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olarak Mavi Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi başarıyla korumaktadır. Ayrıca, Katar’dan Somali’ye, Libya’dan Hint Okyanusu’na kadar uluslararası barışa da katkılar sağlamaktadır.”

Haberin Devamı

‘Zor günleri unutmadık’

“Ülkemizin uluslararası alanda etkin roller üstlendiği, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son bir asrın en kapsamlı faaliyetlerini icra ettiği bu süreçte; Deniz Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve yoğunlukta faaliyetlerini sürdürmektedir” diyen Güler, “Gururla ifade etmeliyim ki Deniz Kuvvetlerimiz de bu süreçte elde ettiği büyük başarılarıyla ülkemizin iftihar kaynağıdır. Bundan yaklaşık bir asır önce, parasını ödediğimiz halde teslim alamadığımız ürünler, türlü engellemelere ve zorluklara maruz kaldığımız zamanlar oldu. Bu zor günleri hiç unutmadık. Yılmadan yorulmadan çalışmaya devam ettik. Geldiğimiz bu üstün seviyeyle, gurur duymak hepimizin en doğal hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mavi vatanda gurur günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Fırkateyni’ni selamladı.

Hür ufuklarda donanmış 15 pâre gemi

Türkiye’nin ilk insansız hava aracı gemisi TCG Anadolu ile birlikte 15 savaş gemisi, kutlamalar kapsamında İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı. Harp Filosu Komutanı Tümamiral Baybars Küçükatay’ın taktik komutasındaki geçit törenine denizaltı ve hücumbotları da katıldı. Yaklaşık yarım saat süren tören sırasında Yahya Kemal Beyatlı’nın bir şiirinden “Deniz ufkunda bu top sesleri nereden geliyor?” dizeleriyle başlayan ve “Hür ufuklarda donanmış iki yüz pâre gemi / Yeni doğmuş aya baktıkları yerden geliyor” mısralarıyla devam eden bölümü okuyan bahriyeliler, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Beşiktaş’taki türbesini “Çimariva” ile selamlandı.