Gündem'Masum yavruların hesabı sorulacak'

'Masum yavruların hesabı sorulacak'

15.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Narin ve Sıla bebeğe yönelik vahşetle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, sorumlulardan hesap sorulması için her adımın atılacağını vurguladı. Erdoğan, Narin üzerinden toplumu kutuplaştırmaya çalışanlar olduğunu da söyledi.

Masum yavruların hesabı sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin cinayeti ile istismar ve şiddete uğradığı ortaya çıkan Sıla bebeğe ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan, İstanbul’da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİYANET’E SALDIRI: Artık eskisi kadar olmasa da, halen birilerinin manevi işgal projesine taşeronluk yaptığını görmekteyiz. Aralarında FETÖ’cü ve bölücülerin de olduğu malum mahfiller bunu son derece planlı, son derece sinsi ve kurnazca yapıyor. Ülke gündemine gelen bazı hadiseler, bu çevreler tarafından milletle ve milletin inanç değerleri ile kavga vasıtası haline getiriliyor. Bu ideolojik bağnazlık son günlerde öyle vahim boyutlara ulaştı ki; cuma hutbesini, hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar. Kendini bilmezin birisi çıkıyor, muhalefet partisi adına, doğru düzgün bilgisinin olmadığı dini konularda ahkam kesiyor. Diyanet teşkilatımız, hocalarımıza utanmazca had bildirmeye kalkıyor. Bunu yaparken de cehalete düşmemek için Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in arkasına saklanıyor, onu paravan olarak kullanıyor.

Haberin Devamı

KUTUPLAŞTIRMA ÇABASI: Narin yavrumuzun vahşice katledilmesi hadisesinde, birileri daha olayın ilk anından itibaren, bu cinayeti bir kamplaşma bir kutuplaşma aracına dönüştürmek için her yola başvurdu. Kimileri, bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. 40 yılda yüzlerce çocuğun kanını akıtan, yüzlerce Narin’i bizden alan, polis, asker, sivil, kadın, yaşlı, bebek demeden, binlerce vatandaşımızı acımasızca öldüren bölücü terör örgütünün uzantıları, aynaya bakmadan millete vicdan dersi, insanlık dersi verme cüretinde bulunuyor. bu vahşet öne sürülerek, aile müessesesi hedef alınıyor, dini kurumlar hedef alınıyor hatta ve hatta Diyarbakır halkı ve Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Bu vicdansızlıktır, fırsatçılıktır, ikiyüzlülüktür. Bu milleti provoke etmek, toplumun sinir uçlarıyla oynamak demektir. Bu ciğerparelerini şehit vermiş ailelere, çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri’ne yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden bunun hesabının yargı önünde sorulması, döktükleri her damla kanın burunlarından fitil fitil getirilmesi için gereken her türlü adımı hukuk çerçevesinde atacağız.

Haberin Devamı

İŞKENCE EDEN ÇUKURLAR: (Sıla bebek) Tekirdağ’daki alçaklığın da hesabını mutlaka adalet karşısında soracak, bu sabiye işkence eden çukurların da en ağır cezayı almaları için mücadele edeceğiz. Aynı zamanda bu rezil olayların üzerinden bölücü örgütün uzantılarının ve marjinallerin günah çıkarmalarına, milleti kışkırtmalarına, toplumun direği olan aile kurumunu hedefe koymalarına da eyvallah etmeyeceğiz.

Masum yavruların hesabı sorulacak

Ada, dünyaya artık daha güzel bakacak

Bitlis’te Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreninde açtığı “Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede” pankartı açan Ada Koçyiğit (9) Beyoğlu’ndaki bir hastanede ameliyat oldu. Başarılı geçen operasyonun ardından Ada Koçyiğit, “Pankart açmıştık, Tayyip dedem gördü. Ameliyat oldum. Her şey onun sayesinde oldu” dedi.