GündemSon dakika… Meteoroloji uyarmıştı! Yağış birden vurdu

Son dakika… Meteoroloji uyarmıştı! Yağış birden vurdu

11.07.2024 - 16:35 | Son Güncellenme:

Meteoroloji İstanbul dahil 8 kent için sarı kodlu uyarıda bulunmuştu. Bursa, Kocaeli, Ankara’da sağanak etkisini gösterdi. Eskişehir için yeniden alarm verildi. Bazı kentler sular altında kaldı. Peki hava bu akşam ve yarın nasıl olacak? İşte son durum…

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.


ESKİŞEHİR İÇİN ALARM

Önümüzdeki 2 saatlik periyotta Eskişehir'in merkez ve kuzey ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


8 KENTTE SARI ALARM

Meteoroloji Ankara, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kırıkkale için sarı kodlu uyarıda bulundu.


Haberin Devamı
BANDIRMA

Günlerdir sıcak havanın etkisinde olan Bandırma, öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağışla serinledi.

Aniden başlayan sağanak yağış, araç sürücüleri ve yayalara zor anlar yaşattı. Yağışın ani başlamasıyla vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Bandırma üzerinde geçen yağmur bulutları, dakikalar içinde şehri etkisi altına aldı. Özellikle Bandırma Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Kaşif Acar Caddesi'nde yaya geçitlerinde ve yollarda su birikintileri oluştu.

BURSA

Bursa'da öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanak hayatı felç etti. Rögarlar taşarken, yollar dereye döndü. İtfaiye, BUSKİ ve belediye ekipleri merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinde gelen ihbarlara yetişmeye çalıştı. Su basan bazı evlerde ekipler su tahliyesi yaptı. Bazı vatandaşlar ise yağan yağmura kapılarının önüne koyduğu çuvallar ile önlem aldı.

Öte yandan Bursa'nın İnegöl ilçesinde aniden bastıran sağanak hayatı adeta felç etti.

KOCAELİ

İzmit'te öğle saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Cedit Mahallesi'ndeki İnönü Caddesi, yüksek mahallelerden gelen yağmur suyu, çamur ve taşlar nedeniyle su altında kaldı. Caddede sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorluk yaşarken, esnaf ise suyun dükkanlarına girmemesi için çabaladı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Bugün 10.00 ile 15.00 saatleri arasında Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinde, yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklenmektedir. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

 

Haberin Devamı
METREKAREYE 45,5 KİLOGRAM YAĞMUR YAĞDI

Niğde merkez ve ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yapılan araştırmalarda, metrekareye 45,5 kilogram yağmur yağdığı bildirildi.