GündemSon dakika: Eğitime kar engeli! Valilikler duyurdu: İşte 21 Mart Cuma günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Son dakika: Eğitime kar engeli! Valilikler duyurdu: İşte 21 Mart Cuma günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

20.03.2025 - 22:35 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Raporda 6 il için sarı kodlu uyarı yapılırken kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, çığ tehlikesi ile buzlanma ve don olayına dikkat edilmesi çağrısında bulundu. Valilikler 21 Mart Cuma günü için peş peşe okullarda kar tatili açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Son dakika: Eğitime kar engeli Valilikler duyurdu: İşte 21 Mart Cuma günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu uyarısı sonrası Valiliklerden peş peşe açıklama geldi. Bazı illerde eğitime kar engeli duyurusu yapıldı. Okulların tatil edildiği il ve ilçeleri sizler için derledik.

ELAZIĞ

Elazığ’da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte Vali Numan Hatipoğlu, eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Hatipoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Öğrenciler 21 Mart 2025 tarihinde olumsuz hava koşullarının daha da fazlalaşması dolayısıyla ilimiz genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. (Sevgili öğrenciler sanırım Yüce Allah'a çok dua ettiniz.) Ayrıca ilimizde görevli maluller, hamile personelimiz ve engelli çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır" dedi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.

Kentte etkili olan kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle Elbistan, Göksun, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, ilçelerde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

NEVŞEHİR

İl genelinde iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından olumsuz hava koşulları etkili oldu. Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçelerinde taşımalı eğitimin 21 Mart'ta yapılmayacağı bildirildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda oluşabilecek risk ve tehlikelere karşı tedbir amacıyla, taşımalı eğitim yoluyla okullara erişimi sağlanan temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri için eğitim-öğretime 21 Mart'ta bir gün ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı
SAMSUN

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkili olduğu Samsun’da birçok ilçe ve okulda kar yağışı nedeniyle 21 Mart Cuma günü eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden eğitime ara verilen okul ve ilçelerle alakalı yapılan yazılı açıklamada Asarcık, Ayvacık, Havza, Kavak ve Ladik’te tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Eğitime ara verilen diğer ilçelerdeki okullar ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi:

" Alaçam ilçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi olan Alaçam Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulunda 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Atakum ilçemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Sarayköy İlk /Ortakokulu ve Özeren Şehit Metin Arslantürk İlk /Ortakokulumuzda 21 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir."

Canik ilçemizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi okullarımızda ve özel eğitim okullarında 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Not: Taşıma yoluyla Merkez okullarına gelen öğrenciler idari izinli sayılacaktır."

Çarşamba ilçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Yeşilalan, Dişçi ve Topcu mahallelerinden taşıma yoluyla Gökçeçakmak ilk/ortaokulu ve Gülören İlkokulu, Kabaceviz İlk/Ortaokuluna gelen; Köroğlu, Karakaya, Yeşildere mahallelerinden Ağcagüney Anadolu Lisesine; Bezirgan mahallesinden gelen özel eğitim öğrencileri 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır."

Salıpazarı ilçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Tahnal İlk-Ortaokulu tamamen, Konakören İlk-Ortaokulu (Suluca, Sadırlık, Karakaya güzergahı) ve Muslubey İlk- Ortaokulu (Karadere, Kestanepınar güzergahı) için 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: Aynı bölgelerden tüm egitim kademeleri için ilçe merkezine gelen öğrencilerimizin aynı gün izinli sayılacaktır.

Tekkeköy illçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Yaylageriş İlkokulu, Yaylageriş Ortaokulu, Sarıyurt Ali Osman Gür İlkokulu ve Sarıyurt Ali Osman Gür Ortaokulunda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: Ali Beyli Mahallesinden 80 Yıl İlkokulu ve Şehit Tayfun Özköse Ortaokuluna taşıma yoluyla gelen öğrencilerimiz aynı gün idari izinli sayılacaktır."

Terme ilçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Ambartepe İlk/Ortaokulunda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Not: Taşıma yoluyla Ambartepe, Kesikkaya, Uludere, Örencik mahallelerinden ilçe merkezindeki ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler 21 Mart 2025 Cuma günü izinli sayılacaktır."

Yakakent ilçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart Cuma günü Büyük Kırık, Birleştirilmiş sınıflı ilkokul ve Karaaba Şehit Bayram Aksu ilkokulu ve ortaokulun eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir."

Açıklamada ayrıca tatil edilen okulların yer aldığı tablonun hava şartlarna göre anlık güncelleneceği de ifade edildi.

KONYA

Kar yağışı nedeniyle, Hadim, Taşkent, Bozkır, Güneysınır ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 21 Mart Cuma günü eğitime ara verildiği duyuruldu.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi

KARAMAN

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ile oluşması muhtemel ve buzlanma nedeniyle, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime 21 Mart cuma günü ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı
KIRŞEHİR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle, il genelinde taşımalı eğitime 21 Mart 2025 Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

NİĞDE

Çamardı Kaymakamlığı, etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlamaya karşı eğitime ara verildiğini duyurdu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre 21 Mart Cuma günü soğuk hava, yağışlı hava ve buzlanma olacağı beklenmektedir. Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, ilçe geneli resmi ve özel kreşler anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde Kaymakamlığımız kararıyla 21 Mart Cuma tarihinde bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; malul, engelli ağır kronik rahatsızlığı olan ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" denildi.

SİNOP

Sinop’ta buzlanma riski nedeniyle bazı köylerde taşımalı eğitime 21 Mart cuma günü verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre kent genelindeki soğuk havanın bir süre daha etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda önleyici tedbir olarak merkez ilçeye bağlı Sazlı, Akbaş, Göller, Türkmen, Tepealtı, Eymir, Ahlatçık, Boyalıca, Tıngır, Oğuzeli ve Kirençukuru köylerinde taşımalı eğitime 21 Mart Cuma günü ara verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı
AMASYA

 

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Kar yağışı sonucu buzlanma ve don olayı gibi meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; il genelindeki, resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, özel öğretim kursları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 21 Mart 2025 Cuma günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir" denildi.

ERZİNCAN

 

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, meteorolojik değerlendirmelere göre, kent genelinde dün geceden itibaren devam eden yoğun kar yağışının 21 Mart Cuma günü öğlen saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devam eden kar yağışı ve düşük hava sıcaklıkları gibi olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak Erzincan il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde ve Kur’an kurslarında 21 Mart Cuma günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir."

Ayrıca çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden kadın kamu personeli ve engelli çocuğu bulunan kamu personeli kadınlar ile engelli ve hamile kamu çalışanları, kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelinin. de idari izinli sayılacakları ifade edildi.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 21 Mart cuma günü için ara verildi.

Yıldızeli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart 2025 tarihinde ilçemiz genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı
YOZGAT

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre yarın il genelinde kar yağışının devam ettiği, don ve buzlanma beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kent merkezi ile Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde eğitime 21 Mart cuma günü ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, engelli bireyler, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile tatil kararı verilen okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU

Ordu'nun bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları dolayısıyla 21 Mart cuma günü eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentin iç kesimlerinde karın etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Aybastı, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerindeki tüm okullarda, Akkuş, Altınordu, Çamaş, Fatsa, İkizce, Mesudiye, Ünye ile Perşembe ilçelerinde ise bazı okullarda 1 gün eğitime ara verildiği kaydedildi.

6 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin ve Muğla için sarı kodlu rüzgar uyarısında bulundu.

Haberin Devamı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin güneyinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

 

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kars, Erzurum, Tunceli, Muş, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Kars, Erzurum, Tunceli, Muş, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don, iç kesimlerde sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat), Akdeniz'de kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KEŞFETYENİ
Kafaları karıştıran paylaşım! 'Beni özlediğinde buna sarıl'
Kafaları karıştıran paylaşım! 'Beni özlediğinde buna sarıl'

Cadde | 21.03.2025 - 09:05

Pelin Akil ve Anıl Altan çiftinin boşanıp boşanmayacağı magazin gündeminde yerini koruyor.

Yazarlar