GündemAnkara'da başlayıp Bolu'ya sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçrayan yangın kontrol altına alındı

22.08.2024 - 07:22 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı. Yangınla ilgili sabah saatlerinde sevindiren bir gelişme yaşandı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangının Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçraması nedeniyle bir köy tahliye edildi. İzmir, Afyonkarahisar ve Isparta'dan da yangın haberleri geldi. İşte dakika dakika yaşananlar...

YENİDEN CANLANAN ALEVLER KONTROL ALTINDA

Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyü yakınlarında etkili olan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangını, öğle saatlerinde yeniden alevlendi.

Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Alevler, ekiplerin etkin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

YANGIN YENİDEN ALEVLENDİ

Bugün sabah saatlerinde OGM’den yapılan açıklamada, “Bolu Gerede'de meydana gelen yangın gece gündüz demeden yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı” ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamanın ardından şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılan kıvılcımlar sonucu yangın Demirler Köyü'nün ormanlık alanındaki iki farklı noktaya sıçradı. Ekipler söz konusu bölgeye yönelerek yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

DENİZLİ'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI


Yangın, Çivril'e bağlı Çıtak Mahallesi'nde çıktı. Akşam saatlerinde başlayan yangın hızla yayıldı. Edinilen bilgilere göre, orman sahasında duman ve alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangına, 1 uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 3 su ikmal aracı, 10 arazöz, çok sayıda itfaiye ve 40 personel ile müdahale edildi. Yangında, yaban hayatı ise olumsuz etkilendi. Yaklaşık 6 saatlik yoğun uğraşların ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

Haberin Devamı
BOLU'DAKİ YANGINDA SEVİNDİREN GELİŞME

Orman Genel Müdürlüğü, Ankara'da başlayıp Bolu'ya sıçrayan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Bolu Gerede'de meydana gelen yangın gece gündüz demeden yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı.

Yeşil Vatan için mücadele eden kahramanlarımıza, bizlere destek veren tüm kurumlarımıza, STK'larımıza, gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.

BOLU'YA SIÇRAYAN YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangın havadan görüntülendi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR


Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde otluk alanda çıkan ve Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma yürütülüyor.

Alevleri söndürme çalışmalarına 4 helikopter 23 arazöz ile 158 araç ve iş makinesi destek veriyor.

Bölgede görev yapan 561 personel ile yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Haberin Devamı
TOKAT'TA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Tokat'ın Niksar ilçesinde söndürülen orman yangınında 2 hektarlık alan zarar gördü. Akpınar Mahallesi Ayazma Küme evleri mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını gören vatandaşlar ekiplere haber verdi.

Niksar Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonucunda orman yangını söndürüldü. Yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.

YANGINA MÜDAHALE GECE DE DEVAM ETTİ

Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.
Yangının Gerede ilçesine bağlı Demirler köyü bölgesine sirayet etmesi riskine karşı köydeki vatandaşlar tahliye edildi.
Bir samanlığın yandığı köyde, havadan ve karadan yapılan çalışmalarla yangın bu bölgede yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.