GündemLiseye Geçiş Sınavı ne zaman? LGS'nin tüm detayları...

Liseye Geçiş Sınavı ne zaman? LGS'nin tüm detayları...

13.11.2017 - 17:31 | Son Güncellenme:

TEOG yerine gelen Liseye Geçiş Sınavı(LGS) öğrenciler tarafından gün geçtikçe merak ediliyor. Yeni ortaöğretim sınavı olan LGS sınav tarihi ne zaman ve sınav içeriği nasıl olduğu sürekli araştırılıyor.İşte TEOG yerine gelen LGS'nin tüm detayları...

Liseye Geçiş Sınavı ne zaman LGSnin tüm detayları...

LİSEYE GEÇİŞTE YENİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Haberin Devamı

Sınava girmek istemeyen bir öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek.Sınava giren öğrenci için de girmeyecek öğrenci için de başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunulacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Uzmanlara göre 100 bine yakın öğrenci sınavla öğrenci alan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan yaklaşık 1.1 milyon öğrencinin ise adrese yakın yerleştirme sistemine göre liseye yerleşecek. Yaklaşık 400 bin öğrenci Anadolu, Fen veya Sosyal Bilimler liselerine gidecek.

ÖĞRENCİLERİ NASIL BİR SINAV BEKLİYOR?

Soruları Milli Eğitim Bakanlığı hazırlayacak. Öğrenci sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Açık uçlu sorular olacak iddiaları boşa çıktı. Sadece açık uçlu sorular olmayacak. Sınav iki bölümden oluşacak: Sayısal ve sözel.LGS'de 60 soru yer alacak.

Haberin Devamı

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Yani ilk yapılacak olan sınav için tarih 2 Haziran 2018 Cumartesi veya 3 Haziran 2018 Pazar olarak görünüyor. Sınavın Cumartesi mi yoksa Pazar günü mü yapılacağı konusunda net bir açıklama henüz yapılmadı.

Bakan Yılmaz, liselere girişte yeni sistem tamamlandığını açıkladı. Yılmaz, "Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Bu sistemde veli ve öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek." dedi.

"Öğrencinin karşısına 5 okul çıkacak, tercih yapacak"

Yılmaz, "Başvuruda öğrencinin karşısına 5 okul çıkacak, tercih yapacak." şeklinde konuştu. Yılmaz TEOG'un yerine getirilen yeni sistem hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim getirdiğimiz bu sistemde, evlatlarımızın kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek. Bu ekrandan 5 tane tercihte bulunacak. Her okul türüne göre hiçbir öğrencimizi, istemediği bir başka okul türüne yerleştirmeyeceğiz. O halde öğrencinin ve velisinin tercihi esastır burada. Bundan sonra, adres bölgelerindeki liselere farklı akademik düzeylerde farklı ilgi ve birikimdeki öğrenciler gelecek, akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu, okulun başarı seviyesini yükseltecek." değerlendirmesinde bulundu.