14.09.2016 - 12:26 | Son Güncellenme:
2016 Kurban Bayramı dolayısıyla Google trend olan aramalarında et kavurma nasıl yapılır, kurban etinden kavurma nasıl yapılır gibi aramalar olunca bizlerde konu hakkında sizler için bir haber hazırladık. İşte Kurban kavurması yapmanın püf noktaları ve detayları...
KAVURMA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
KAVURMA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg koyun but
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Yemeğin Tarifi:
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
Tencereyikapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
DANA KAVURMA
Malzemeler:
1 kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulbiber, karabiber, tuz, kekik
Yemeğin Tarifi:
Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakıcağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz. Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz. Ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzuda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz.
HAZIRLANIŞI: