GündemKPSS tercih sonuçları erişime açıldı! (ÖSYM KPSS sonuç sorgulama ekranı)

KPSS tercih sonuçları erişime açıldı! (ÖSYM KPSS sonuç sorgulama ekranı)

14.01.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

ÖSYM'den heyecanla beklenen KPSS tercih sonuçları erişime açıldı. 30 Aralık'ta sona eren KPSS tercihlerinin ardından sonuçlar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 9 Ocak'ta adaylara duyuruldu. İşte KPSS tercih sonuçları ve detayları...

KPSS tercih sonuçları erişime açıldı (ÖSYM KPSS sonuç sorgulama ekranı)

KPSS 2016/2 tercih sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM resmi sitesinden açıklandı. Duyuruda, sonuçların öğrenilebileceği ÖSYM internet adresi ve bu adrese nasıl giriş yapılabileceği gibi bilgilere de yer verildi.

‘’ KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde saat 18:05’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.’’

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS 2016/2 Tercih Sonuçlarının Açıklanması ile Birlikte Ortaya Çıkan Sonuçlar

A ve B grubu atamalar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı, 2016/2 dönem sınavı kapsamında ön lisans, lisans ve ortaöğretim mezunlarının katılımına açılmıştı. Kamu kurum ve kuruluşlarında açığa alınan birçok kadrolu görevli ve memur sayısının on binleri bulması ile birlikte, KPSS 2016/2’ye olan talep milyonları bulmuştu. Beklentiye giren ve çok fazla sayıda kadro ve pozisyon alınacağını düşünen milyonlar, 2 bin elli bir adet kadro açılmasıyla hayal kırıklığına uğramıştı. KPSS 2016/2 tercihlerinin açıklanmasıyla birlikte, bütün açık kadro ve pozisyonların dolduğu görüldü.

Lisans mezunları için KPSS 2016/2 ile açılan kadro sayısı 1148, ön lisans mezunları için açılan kadro sayısı 752, ortaöğretim mezunlarının tercihine ayrılan kadro kontenjanı ise 151 adetti. En az kadro kontenjanına sahip olan ortaöğretim mezunları, en çok tercih yapan grubu da oluşturuyor. KPSS 2016/2’ye katılıp tercih yapan ortaöğretim mezunu aday sayısı 1 milyon 49 bin kişi olarak açıklandı. 555 bin 856 aday ön lisans mezunları için, 257 bin 431 aday ise lisans mezunları için açılan kadrolara tercihte bulundular. Sonuçların 9 Ocak’ta açıklanması ile birlikte, bütün açık kadro ve pozisyonlar doldu.

KPSS’de Yeni Puan Türleri Açıklaması ve Atama İçin Gerekli Taban Puanları

ÖSYM resmi sitesinden, KPSS yeni puan türleri ve bazı alan testlerinin düzenlenmesi ile ilgili bir açıklama geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamada;

‘’2017 KPSS ve ÖABT’de yapılan değişiklikler aşağıda adayların bilgisine sunulmuştur:
KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır. KPSS Puan Türleri yeniden belirlenmiştir.

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.’’

İfadelerine yer verilmişti. Öğretmenlik alan bilgisi testi konusunda ise, 2017 yılında ÖABT’nin Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarına açılacak kadrolar kapsamında düzenleneceği, ÖABT kapsamına girmeyen Almanca, Arapça, Fransızca gibi dillerin öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sonuçlarının dikkate alınacağı bildirildi. ÖABT kapsamında İngilizce dili sınavları yapılıyor.

Atamanın yapılması ve tercihlerin başarılı olması için ise, adayların nitelik kodları uygun kadrolara ve kazanabilme olasılıklarının yüksek olduğu kadrolara, 30 adet tercihlerini yaparken öncelik vermesi yerleşme ihtimallerini artırıyor. Ayrıca, alınacak kadro sayısının ve adayın KPSS 2016/2 puanının yükseklik seviyesi de yerleşme olasılığını etkileyen etkenler arasında. Bu nedenle, ÖSYM’nin açıkladığı kadrolar ve kadro sayıları ile bu kadroların gerektirdiği tüm nitelikleri, tercih dönemlerinde mutlaka incelenmeli.

Ortaöğretim mezunları, mevcut sayılarının 1 milyonu geçmesi ve kadro sayılarındaki azlık nedeniyle, atanabilmek için 80 üzeri bir puan almak zorunda, 85 ve üzeri puan almaları durumunda ise yerleşme açısından oldukça avantajlı bir konuma geçiyorlar. Sağlık meslek liseleri ise kadrolarına verilen kontenjanın fazla olması nedeniyle, alacakları 60 ve üzeri puanlarla avantajlı konuma geçerek rahatça tercih yaptıkları kadrolara yerleşebiliyor.