28.01.2019 - 13:03 | Son Güncellenme:
KEŞKEK MALZEMELERİ
Yarma buğday
Tavukgöğsü
Islatılmış nohut
Kimyon ve kırmızı pul biber
Biber salçası
Kuru soğan
KEŞKEK NASIL YAPILIR?
Nohutları, yarma buğdayları bir gece önceden ıslatarak bekletiyoruz. Ardından hepsini bir tencerenin içine alarak üzerine haşlanan tavuk göğsünü ekliyoruz. Soğanları ve biber salçasını koyuyoruz.
Tuz ve kimyonu da ekledikten sonra tavuk suyunu malzemelerin üzerini geçecek şekilde dökelim ve pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra altını kapatıyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. 10 - 15 dakika boyunca malzemeleri birbirine karıştırararak kıvamlı hale getiriyoruz. Hafif sulu şekilde kalabilir.
Üzerine tereyağı ve pul biber eriterek koyabiliriz.