29.04.2018 - 14:50 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Yapılışı
Kakaolu ıslak kurabiye için öncelikle, her şerbetli tatlılarda olduğu gibi, öncelikle şerbeti yapmalısınız. Şerbeti için 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı şekeri kaynamaya bırakın.
Kurabiye harcınız için 1 yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpın. Yağ ve şekeri üzerine ekleyerek çırpmaya devam edin. Güzelce çırptıktan sonra kalan malzemeleri de karıştırma kabınızın içine dökerek kurabiye hamurunuz kıvam alana kadar karıştırın. Bu tarif için ideal kıvam kulak memesi kıvamıdır.
Fırın tepsinizi yağlayın ve hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin ve tepsinize dip dibe olmayacak şekilde dizin. Yağlanmış tepsi kullanmak istemiyorsanız yağlı fırın kâğıdı da tercih edebilirsiniz. Daha sonra 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak kurabiyeyi soğuk şerbete batırarak servis edin.
Püf Noktaları