GündemKakaolu ıslak kurabiye tarifi

Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

29.04.2018 - 14:50 | Son Güncellenme:

Kakaolu ıslak kurabiye, ilk ısırdığınızda damağınızın her yerine yayılan o kakao tadını hissettiğiniz bir lezzettir. Doğum günleri, günler, ev davetleri, beş çayı için uygun olan ve genellikle de tercih edilen bir kurabiyedir. Evde yapımı kolay ve zahmetsizdir. Eğer çocuğunuz varsa onunla birlikte yaparak birlikte zaman geçirebileceğiniz bu tarifi veriyoruz şimdi sizlere.

Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

Malzemeler

Haberin Devamı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Yapılışı

Kakaolu ıslak kurabiye için öncelikle, her şerbetli tatlılarda olduğu gibi, öncelikle şerbeti yapmalısınız. Şerbeti için 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı şekeri kaynamaya bırakın.

Kurabiye harcınız için 1 yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpın. Yağ ve şekeri üzerine ekleyerek çırpmaya devam edin. Güzelce çırptıktan sonra kalan malzemeleri de karıştırma kabınızın içine dökerek kurabiye hamurunuz kıvam alana kadar karıştırın. Bu tarif için ideal kıvam kulak memesi kıvamıdır.

Fırın tepsinizi yağlayın ve hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin ve tepsinize dip dibe olmayacak şekilde dizin. Yağlanmış tepsi kullanmak istemiyorsanız yağlı fırın kâğıdı da tercih edebilirsiniz. Daha sonra 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak kurabiyeyi soğuk şerbete batırarak servis edin.

Haberin Devamı

Püf Noktaları

  • Tarifiniz için tek seferde bütün malzemeleri boca ederek değil ilk önce yumurta daha sonra yap ve şeker ve daha sonra elekten geçirerek toz malzemelerinizi ekleyin. Daha kolay bir homojen karışım elde edersiniz ve kurabiyeniz daha çok şişer.
  • Tepkiye dizerken az aralıklarla dizerseniz pişince hacimleri artacağı için birbirine yapışırlar. Aralıkları biraz fazla tutun.
  • Şerbetiniz soğuk kurabiyeniz sıcak olsun. Bu şekilde şerbet daha iyi emilir ve daha lezzetli olur.