Gündem ‘Kafasını çeviren olursa vururum’

‘Kafasını çeviren olursa vururum’

20.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin duruşmada dinlenen Jandarma Üsteğmen Mustafa Aygül, darbeciler tarafından alıkonulduğunu, o sırada rehinelerin başında olan yüzbaşının, ‘Kafasını çevireni vururum’ dediğini söyledi

‘Kafasını çeviren olursa vururum’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargâhında yaşanan eylemlere ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Haberin Devamı

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salondaki duruşmada, darbeciler tarafından alıkonulan Jandarma Mühendis Üsteğmen Mustafa Aygül, müşteki sıfatıyla 15 Temmuz’da yaşadıklarını anlattı. Olay tarihinde evinde bulunduğu sırada kendisini arayan Teğmen Oğuz Sezgin’in sistemlerde arıza olduğunu söylediğini aktaran Aygül, bunun üzerine karargâha gitmeye karar verdiğini ifade etti.

‘Halkı sokağa çağırmış’

Nizamiyeye geldiğinde kapıdaki görevlilerin kendisini beklettiğini anlatan Aygül, “Nizamiyedeki askerler ‘Dur, kim bizden kim bizden değil bilmiyoruz’ dedi. İlk başta geçişime izin verilmedi ama başkalarına izin verildi. Sistem odası arızası için geldiğimi söyleyince içeri aldılar. İçeri girdiğim esnada aynı askerler, ‘Sen gerçekten nereye geldiğini biliyor musun?’ diye ikaz ettiler. Ben de ‘İki yıldır geldiğim iş yerime geldim’ karşılığını verdim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aygül, gelişmeler hakkında bilgi almak için televizyonu açtığı sırada silahlı bir şekilde Bilgi Sistem Sunucu Odasına giren sanık eski yüzbaşı Erkan Demir’in, Orgeneral Sükan Salonuna gitmesini istediğini ifade etti. Salona geldiğinde alıkonulduğunu aktaran Aygül, rehinelerin başında bekleyen yüzbaşı Ramazan Karabulut’un, “Kafasını çevireni vururum” dediğini anlattı. Aygül, daha sonra dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ve korumalarının da darbeciler tarafından aynı salona getirildiğini söyledi.

‘Kafasını çeviren olursa vururum’

Darbeci albay Mustafa Çiçek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı’nda meydana gelen olaylar sırasında yaralanan bir vatandaşın yerde yatarken fotoğrafını çekmişti.

Darbeci komutana ret cevabı

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay’daki eylemlerle ilgili aralarında sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de bulunduğu 224 kişinin yargılanmasına dün devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada, sanık eski Kurmay Albay Mustafa Çiçek, savunmasını hazırlayamadığını söyledi. Hakkındaki tanık beyanlarının dijital ortamda kendisine verilmesini talep eden Çiçek, “Psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum. Mahkemenizden ek süre talep ediyorum. Ben şu anda savunma yapabilecek durumda değilim” dedi. Çiçek’e savunma için makul süre verildiğini vurgulayan mahkeme heyeti, yargılamayı uzatmaya yönelik bu talebin reddinin oy birliğiyle kararlaştırıldığını açıkladı. ANKARA Milliyet