GündemKadınlardan kadınlara destek

Kadınlardan kadınlara destek

10.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın her yerinden kadınlar ‘Şimdi Sıra Bende’ platformunda birbirlerine hem destek olacak hem de ilham.

Kadınlardan kadınlara destek

Şimdi Sıra Bende’ hareketini başlatan Avon, dünyanın her yerinden kadınları birbirleriyle buluşturmak, kadınların başarılarını kutlamak, potansiyellerini gerçekleştirmek ve diğer kadınlara ilham vermelerine yardımcı olmak için küresel bir hikaye ve resim galerisi başlatıyor.

Kampanya ile ‘Şimdi Sıra Bende’ platformunda yayınlanan her bir hikaye için kadın sivil toplum derneklerine 1 dolar bağış yapılacak. ‘Sesimizin eşit duyulmadığı bir dünyada günlük günlük yaşamımızda bizim gibi olan insanlardan güç topluyoruz’ diyen Avon CEO’su Angela Cretu, platformda kadınlara konuşmaları, hikayelerini paylaşmaları ve başarılarını kutlamaları için bir alan sağlayacaklarını söyleyerek, “Ne kadar çok hikaye toplayabilirsek ve ne kadar rol model gösterebilirsek, etkimiz o kadar büyük olur. Paylaşılan her hikayeyi kutlamak için Avon Vakfı, kadınlar ve dolayısıyla herkes için daha iyi bir dünya yaratmaya yardımcı olmak amacıyla, kadınları destekleyen sosyal yardım kurumlarına 1 dolar bağışta bulunacak” dedi.

Duygusal çöküntü yaratıyor


Hikayemle Varım kampanyasının bir parçası olarak başlatılan araştırma kapsamında İngiltere, Polonya, İtalya, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerden küresel olarak 8 bin kadınla anket yapıldı. Araştırmada çoğu kadının salgın nedeniyle üzerinde artan baskıyı hissettiğini belirtirken, kadınların yüzde 52’si hayata karşı daha az bağlı hissettiğini itiraf etti. Bunun da kaygı, izolasyon, motivasyon eksikliği ve kendinden şüphe gibi durumlara neden olduğunun ortaya konulduğu araştırmada, “Kadınların yüzde 57’si birbirleriyle bağlantı kurmak için çevrimiçi platformlara yönelmesine rağmen, kadınların dörtte birinden fazlası sosyal medya sitelerinde kendi mücadelelerini paylaşırken yargılandıklarını itiraf ediyor, yüzde 27’si ise kimsenin hikayelerini dinlemek istediğine inanmıyor ve yüzde 40’ı kendilerini konuşmaktan hoşlanmıyor.