GündemBir yazılım mühendisinin fındık mesaisi! İstanbul ve ABD'de eğitim aldı

Bir yazılım mühendisinin fındık mesaisi! İstanbul ve ABD'de eğitim aldı

18.08.2024 - 14:12 | Son Güncellenme:

Yazılım mühendisi Yağmur Hüsem, Gülyalı ilçesindeki bahçesinde annesiyle fındık hasat ediyor. 30 yaşındaki Hüsem, fındık hasat döneminde annesine yardım etmek için memleketine gidiyor.

Bir yazılım mühendisinin fındık mesaisi İstanbul ve ABDde eğitim aldı

Yağmur Hüsem muhabirine, doğup büyüdüğü Ordu'dan lisans eğitimi için İstanbul'a gittiğini söyledi. Burslu okuduğu vakıf üniversitesinin yazılım mühendisliği bölümünden mezun olduğunu belirten Hüsem, ardından dil eğitimi de aldığı ABD'de yüksek lisansa kabul edildiğini anlattı.

Haberin Devamı

Babasının 2018'de vefat etmesi dolayısıyla yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak ülkeye dönmek durumunda kaldığını ifade eden Hüsem, iş hayatına atıldığını, aynı zamanda da ailesine ait fındık bahçesiyle ilgilendiğini vurguladı.

İstanbul'daki bir yazılım firmasında mühendis olarak çalışmaya devam ettiğini dile getiren 30 yaşındaki Yağmur Hüsem, fındık hasat döneminde de annesine yardım ettiğini söyledi.

“BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Orduluların en önemli geçim kaynağı fındığı çocukluğundan beri ailesiyle topladığını belirten Hüsem, "Hep beraber yardımlaşarak fındık topluyoruz. Bu, benim için çok önemli bir değer ve ondan hiç kopmadım. O yüzden şimdi de büyük bir keyifle fındık işini devam ettiriyorum." dedi.

Haberin Devamı

Hüsem, uzun yıllardır ailesinin fındık tarımından geçimini sağladığına işaret ederek, "Yıllardır dedemin ve sonrasında babamın yaptığı işi şimdi ben devam ettirmeye çalışıyorum. Bir yandan da bu mirasa, topraklara, işe ve kültüre sahip çıkmış oluyorum." diye konuştu.


Bir yazılım mühendisinin fındık mesaisi İstanbul ve ABDde eğitim aldı

"BABA OCAĞINI BIRAKMADI"

Fındık krema ve ezmesi üretimi üzerine bir süredir araştırma yaptığını da aktaran Hüsem, ilgili kurumlardan gerekli izinleri alarak kendi ürettiği ve çevresindeki üreticilerden temin ettiği fındıktan anlaştığı bir işletmede hazırlattığı krema ve ezmeyi, yöresel satış noktalarında, anlaştığı marketlerde ve dijital ortamda satışa sunduğunu kaydetti.

Bir çocuk annesi Emine Hüsem ise bahçesindeki fındığın bir bölümünü işçilere toplattıklarını, geri kalan kısmını da kızıyla hasat ettiğini söyledi.

Hüsem, "Yağmur yıllardır gurbette olmasına rağmen baba ocağını bırakmadı. Toprağımıza sahip çıktı. Severek burayla ilgileniyor. Babasından sonra bana büyük bir destek oldu." dedi.

Bir yazılım mühendisinin fındık mesaisi İstanbul ve ABDde eğitim aldı