Gündemİstanbul Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 19 Mart il il cuma namazı saatleri

İstanbul Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 19 Mart il il cuma namazı saatleri

19.03.2021 - 12:30 | Son Güncellenme:

Bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak? 19 Mart 2021 Cuma namazı saati araştırılıyor. Diyanet İşleri tarafından yayınlanan namaz saatleri listesine göre vatandaşlar illerindeki cuma namazı saatini öğrenmek istiyor. İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek olan bugünde camilerde kılınacak olan Cuma namazı saat kaçta? İşte 19 Mart Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il namaz saatleri.

İstanbul Cuma namazı saat kaçta kılınacak 19 Mart il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı saat kaçta? 19 Mart Cuma namazı saati araştırılıyor. Müslümanlar için mübarek olan Cuma gününde Cuma namazını kılmak için camilere gidecek olan vatandaşlar illerindeki namaz saatlerini araştırıyor. Cuma namazı öğle vakti cemaatle kılınır. Peki, 19 Mart Cuma namazı İstanbul, Ankara ve İzmir için kaçta? İşte il il Cuma namazı saatleri.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

19 Mart 2021 öğle vakti İstanbul'da 13.17'de.

ANKARA CUMA NAMAZI KAÇTA?

19 Mart 2021 öğle vakti Ankara'da 13.01'de.

İZMİR CUMA NAMAZI SAATİ

İzmir'de öğle vakti 13.24'te.

İL İL CUMA NAMAZI İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı camide cemaatle birlikte kılınır. Cuma namazı öğle vakti kılınır.

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Haberin Devamı

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Yazarlar