09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
50 bine yakın mezununu iş hayatına kazandıran üniversite, 40 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor. Üniversitenin öne çıkan özellikleri şöyle:
- 35 araştırma merkeziyle siber güvenlikten Endüstri 4.0’a kadar her alanda bilgi ve fikir üreterek Türkiye’nin ve insanlığın bilimsel gelişimine katkı sağlıyor.
- Akademisyen ve öğrencilerine ait onlarca patent, endüstriyel tasarım mevcut. Üniversite öğrencilerinden oluşan “Starsat” adlı model uydu ekibi, NASA’nın “Mars’a insan gönderme” olan proje çalışmalarına davet edilen 40 üniversite ekibinden biri oldu. Ekip, TÜBİTAK’ın geliştirdiği model uydu yarışmasından da 100 tam puan aldı.
- Her 100 öğrencisinin 86’sına burs imkânı sunuyor. Çift anadal (ÇAP), yandal olanakları var, ÇAP’a katılanlara yüzde 100 burs veriliyor.
- Eğitim verdiği 4 binden fazla uluslararası öğrencisiyle, YÖK verilerine göre “Türkiye’nin en çok uluslararası öğrencisine sahip vakıf üniversitesi” olan üniversite, öğrencilerini, AKTS Etiketi ve Diploma Eki Etiketi ile dünyada tanınan bir diploma sahibi yapıyor.
- 100’den fazla ülkeden 450 üniversiteyle eğitim işbirliği yapan üniversite, Avrasya Üniversiteler Birliği’nin kurucu üyelerinden ve Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne de öncülük ediyor.
- Incubation İstanbul Kuluçka Merkezi ile inovatif girişim fikirleri olan öğrencileri ve girişimcileri destekleyerek yeni iş ve istihdam sahaları üretilmesine katkı sağlıyor.
- Son teknolojik olanaklarla donatılmış 165 uygulama laboratuvarı bulunuyor.
- Bologna Süreci kapsamında Yerinde Uygulama Koordinatörlüğü’nün yürüttüğü “Yerinde Uygulama” dersi ve staj olanaklarıyla, öğrencilerine iş yaşamı içinde bulunma ve gerçek iş tecrübesi edinme fırsatı sunuyor. Mezunlarının işe yerleşme oranı yüzde 85’e yaklaşmış durumda.
- Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri fakülteleri, İAÜ VM MedicalPark Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ve Sağlık Hizmetleri MYO ile vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en büyük sağlık eğitimi kampüsü olma yolunda ilerliyor.