Gündem‘İşlenen at etini ayırt etmek zor’

‘İşlenen at etini ayırt etmek zor’

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, at etinin işlenmesi halinde, yenilebilir diğer etlerden ayırt etmenin çok zor olduğunu söyledi.

‘İşlenen at etini ayırt etmek zor’

At ve eşek eti kilosunun 3-5 liradan satıldığı duyumu aldığını aktaran Yardımcı, “At etini kuşbaşı ya da kıyma yapıp satarlarsa vatandaşın yüzde 90’ı bu etin farkına varamaz. Kesen kişi zaten işlemeden o eti alıp dolabına koyamaz. Bu işi yapanların kasaplıkla ilgisi yok” diye konuştu.