Gündem İşe iade bekleyen şoföre ihraç şoku

İşe iade bekleyen şoföre ihraç şoku

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İşe iade bekleyen şoföre ihraç şoku

FETÖ soruşturması kapsamında “silahlı terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan şoför Erdal Sal hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Beş ay sonra Sal hakkında “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Bir yıl sonra bu davadan da beraat eden Sal, açığa alındığı işine dönmeyi beklerken beraat kararı OHAL komisyonuna gönderilmediği için son KHK ile ihraç edildi.

27 kişilik ihbar listesi

Erzincan Adliyesi’nde şoför olarak çalışan Erdal Sal, yaşadıklarıyla ilgili Milliyet’e şunları anlattı: “İsimsiz bir maille emniyette 27 kişilik bir ihbar listesi gönderilmiş. İhbar üzerine aynı adliyede çalışan benimle birlikte 27 kişi FETÖ’cü gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyete götürüldüğümde bana sürekli FETÖ ilgi sorular soruldu. Daha sonra ise savcılığa sevk edildim, buradaki sorgumda ise PKK/KCK üyesi olduğum öne sürülerek bu örgütle ilgili sorular soruldu.

PKK denilen örgütle de bir bağlantım bulunmuyor. Buradaki sorgumun ardında serbest bırakıldım ve 11 ay sonra da yapılan soruşturma kapsamında hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bunun üzerine ben de işe geri dönmek için gerekli başvurularımı yaptım. Beş ay sonra bu kez sekiz örgütün propagandasını yaptığım iddiasıyla dava açıldı. 27 Şubat 2018’de tüm suçlardan beraat ettim. Yeniden işe dönmek için başvurularımı yaptım, Ağustos ayında işe dönmeyi bekliyordum, bir pazar sabahı ihraç edildiğimi öğrendim.

Haberin Devamı

İki yıldır üzerime atılı suçların gerçek olmadığını kanıtlamaya çalışıyorum. Tam beraat kararı aldım derken, listede ismimi gördüm. Sonradan öğrendim ki, beraat kararımın üzerinden beş ay geçmesine rağmen bu karar OHAL komisyonuna gönderilmemiş. Bu nasıl bir adalet? İki yıldır işime dönmek için verdiğim mücadele boşa gitti.”