Gündemİnternetten EGM Plaka Ve Araç Sorgulama, SGM Tramer Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

İnternetten EGM Plaka Ve Araç Sorgulama, SGM Tramer Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

14.08.2015 - 23:26 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi online gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

İnternetten EGM Plaka Ve Araç Sorgulama, SGM Tramer Ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Modern internet teknolojisi ile birlikte kamusal alanda etkin olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte artık internet üzerinden kolaylıkla araç sorgulama işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. İnternet teknolojisinin yaşamın her alanında sağladığı önemli avantajlar ve kolaylıklar dolayısı ile sn derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılması ile birlikte kamusal alanda da önemli bir rol üstlenmekte olan internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden geniş kapsamda kamu işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilme fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz. Son yıllarda gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak hem vatandaşa daha modern ve daha kaliteli hizmetler sunabilmeyi amaçlayan hem de kurum içi işleyişin daha çağdaş standartlara ulaştırılabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmetlerinden yararlanarak, kurumla ilgili olan işlemlerinizi internet kolaylığında yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet anlayışı kapsamında artık çok daha pratik bir şekilde internet üzerinden herhangi bir aracın çalıntı olup olmadığını ve diğer tüm resmi kayıt bilgilerini internet kolaylığında öğrenebileceğiniz araç sorgulama hizmetini kolayca internette yapabiliyorsunuz. İnternet üzerinde yer alan ve sanal devlet portalı olarak 2008 yılından bu yana hizmet vermekte olan e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hizmete açmış olduğu tüm online hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Dijital platform üzerinde yer alan ve bünyesinde tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarına yer vermekte olan e-Devlet portalı içerisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmet uygulamalarını kullanabilmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Özellikle de vatandaşların kişisel ve kimlik bilgilerinin sanal platformda da güvenliğini en yüksek düzeyde sağlamak ve aynı zamanda da kamu işlemlerini yasal geçerliliği bulunması nedeni ile daha güvenli biçimde yapabilmelerine olanak sağlamak amacı ile 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması talep ediliyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online plaka sorgulama hizmetini de kullanabilmek için vatandaşların e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor.

E-Devlet sisteminde araç sorgulama işlemleri e-hizmetler kategorisinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘araç sorgulama’ ekranından sadece araç plaka bilgisini girerek, gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) resmi web sayfası üzerinden kolaylıkla araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Online tramer sorgulama işlemlerini internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün herhangi bir saatinde SGBM resmi web sayfasından gerçekleştirerek, aracın tüm hasar kayıt bilgisini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGBM resmi web sayfasındaki online işlemler menüsünden erişim sağlayabileceğiniz ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından 3 farklı yöntemden herhangi birisini kullanarak, gerçekleştirebileceğiniz araç hasar kaydı sorgulama aracın tüm geçmiş ve güncel hasar kayıt bilgilerine ulaşabilirsiniz ki bu online hizmet başta 2. el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde önemli bir güvenlik avantajı sağlayacaktır.