Gündemİlk plan Anadolu turu

İlk plan Anadolu turu

26.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP, İstinaf Mahkemesi’nden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çıkacak karara kilitlendi. CHP’li kurmaylar da önceki gün İstanbul’da yaptıkları toplantıda İmamoğlu hakkındaki davayla ilgili hukuki süreci masaya yatırdı. Toplantıların devam edeceğini belirten kurmaylar, “Her şeye hazırlıklı olmamız gereken bir süreçteyiz” diyerek, karar aleyhte olursa Yargıtay yolunun açık olduğunu söyledi.

İlk plan Anadolu turu

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP kulislerinde kararın aleyhe çıkması halinde ne yapılacağına dair farklı senaryolar dillendiriliyor. “İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanabileceği”, “olağanüstü kurultaya gidilerek genel başkanlığa getirilebileceği” konuşuluyor. Partili kurmaylar ise bu iddialar için “Aday açıklamak için çok erken. Adaya ceza verilemez diye bir güvence var mı? Bizim yapacağımız, yapabiliyorsak bütün Türkiye’yi ayağa kaldırmak. Buna güçlü bir reaksiyon gösterilmesi lazım. Miting, sosyal medya kampanyası, yürüyüş, protesto, oturma eylemine kadar bir sürü şey yapılabilir” değerlendirmesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

İmamoğlu’na yakın bir kaynak da “Olağanüstü kurultay olmaz” derken, partili kurmaylar istinafın cezayı onaması halinde, Yargıtay aşamasında, siyasi yasak ihtimaline karşı birinci planın İmamoğlu’nun Anadolu turuna çıkması, “millet” turu yapması olabileceğini belirtti.