Gündemİhmaller zinciri! Şeyda polisin katili imza vermemiş

İhmaller zinciri! Şeyda polisin katili imza vermemiş

25.09.2024 - 06:51 | Son Güncellenme:

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında 15 kez adli işlem yapıldığı ve beş adli işlemde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ortaya çıktı. Üç ay süreyle adli kontrol şartı uygulanan ve haftada iki gün imza vermesi gereken zanlının bu durumu ihlal ettiği, polisin ihlali savcılığa bildirmediği ifade edildi.

İstanbul Ümraniye’de suç makinesi Yunus Emre Geçti (19) tarafından tabancayla vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın (27) şehadeti ülkeyi yasa boğdu. Geçti’nin kabarık suç dosyasına ilişkin yeni bilgiler elde edildi.

Haberin Devamı

Geçti’nin hakkında 15 kez adli işlem yapıldığı ve beş adli işlemde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ortaya çıktı. üç ay süreyle adli kontrol şartı uygulanan ve haftada iki gün imza vermesi gerektiği öğrenilen zanlının bu durumu ihlal ettiği belirtildi. Polisin bu durumu savcılığa bildirmediği de ifade edildi. Yetkililer, bu durumun savcılığa bildirilmesi durumunda adli kontrol şartının kaldırılacağına ve saldırgana hapis cezası verileceğine yönelik bir karar çıkacağını ifade ettiler. 

İhmaller zinciri Şeyda polisin katili imza vermemiş

‘KEŞKE BEN ÖLSEYDİM’ 

Öte yandan katil zanlısı Yunus Emre Geçti’nin annesi Pınar Geçti konuya ilişkin açıklama yaptı. Anne Geçti şunları söyledi: “Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim. O silahı ben yeseydim. Ben kurşunlara gelseydim keşke. Twitterlarda, sosyal medyalarda, ‘yok nasıl bir anne, nasıl bir babasınız.’ Allah’ınızı seviyorsanız, devletime sesleniyorum, ben çocuğumun bu kadar kötü olmasını ister miyim? Ben bir anneyim. Yaralandım. 26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı. O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. Yine ben çocuğumun yerini söyledim, buldurdum. Ben gerçekten çok üzgünüm. Ben çocuğuma üzülmüyorum. Adalet neyse yerini bulsun müebbet ise müebbet yesin, 10 yılsa 10 yıl yesin. Bir polisimi öldürecek kadar adi köpek benim gözümde.”

Haberin Devamı

DAYISINA ŞEHİT OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Şehidin dayısı Mustafa Yaman, “İlkokuldan bu zamana kadar ‘Dayı ben polis olup şehit olacağım’ diyordu. İstediği de oldu. Kelimelere sığmaz. Sabah izin alıp gelecekti. Burada olacaktı” dedi.

‘SEVDAMIZ VATAN UĞRUNA YARIM KALDI’

Şehit Şeyda Yılmaz’ın kendisi gibi polis memuru olan eşi Semih Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımı yürek burktu. Yılmaz sosyal medya hesapları üzerinden düğün fotoğraflarıyla birlikte yaptığı paylaşımda, “Bizim sevdamız vatan uğruna yarım kalan sevdalardan oldu, şehadetin kutlu olsun canım sevgilim, sen benim bu dünyadaki en büyük hasretliğimsin, seni daima sevdim ve ömrümün sonuna kadar sevmeye devam edeceğim dünyalar güzeli eşim benim” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İhmaller zinciri Şeyda polisin katili imza vermemiş

‘85 MİLYONUN CİĞERİ YANDI’

İstanbul Kağıthane’de 25 Ağustos 2023’te uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbar edilen adrese düzenlenen operasyonda açılan ateş sonucu polis memuru Hakan Telli’nin şehit edildiği, polis memuru A.Y.Ç.’nin ise ağır yaralandığı olaya ilişkin 51 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. Mahkeme, 17 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Firari sanıklar için ise yakalama kararı çıkarıldı.

Yazarlar