GündemSon dakika! Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı

Son dakika! Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı

11.10.2024 - 18:55 | Son Güncellenme:

Polis Şeyda Yılmaz'ın katili için iddianame hazırlandı! 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen Yunus Emre Geçti hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma tamamlandı.

Son dakika Polis memuru Şeyda Yılmazı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 23 Eylül 2024 günü motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti firar etmiş ve yakalanması sırasında polisle girdiği çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmişti. 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Geçti tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin Devamı

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 23 Eylül 2024 günü motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti firar etmiş ve yakalanması sırasında polisle girdiği çatışmada polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmişti. 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Geçti tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

ŞÜPHELİNİN ANNESİ MAĞDUR OLARAK YER ALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yunus Emre Geçti hakkında başlatılan soruşturma bugün tamamlandı. Geçti hakkında, “kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay hapis cezası talep edildi. Şüpheli Yunus Emre Geçti’nin annesi Pınar Geçti de iddianamede mağdur olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Son dakika Polis memuru Şeyda Yılmazı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı

SAVCININ DA KADIN OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Zanlıyı sevk ederken kadın polislerin görüntüleri büyük ilgi görmüştü. Soruşturmayı hazırlayan savcının da kadın olduğu öğrenildi.

“POLİS MEMURUNUN SİLAHINI ÜZERİNDEN ALDI”

Hazırlanan iddianamede Yunus Emre Geçti’nin olay günü motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandığı ancak polis merkezinden firar ettiği anlatıldı. Sivil polis ekibinin bekleme yaptığı yerde şüpheliyle karşılaştıkları ve müdahale ettikleri anlatılan iddianamede, “Şüpheli şahsın mukavemet gösterdiği, arbede sırasında müşteki polis memuru Kürşat S.’nin tabancasını üzerinden alarak polis memurlarına karşı kullandığı, polis memurları Şehit Şeyda Yılmaz ve Kürşat S.’nin yaralandıkları ve hastaneye kaldırıldıkları..” ifadeleri kullanıldı.
Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlatılan iddianamede, şüphelinin annesi Pınar Geçti’nin de olay yerinde yaralandığı anlatıldı.

“ŞARJÖR BİTENE KADAR POLİS MEMURLARINA ATEŞ ETTİ”

Olay yerinde yapılan incelemelerde 17 adet boş kovan bulunduğu anlatılan iddianamede, olay anını ve öncesini gösteren kamera görüntülerinin de incelendiği belirtildi. Görüntülerde polis memuru Kürşat S. Ve şehit Şeyda Yılmaz’ın şüpheli Yunus Emre Geçti’yi yakaladıkları ve şehit Şeyda Yılmaz’ın şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı anlatılan iddianamede, “Yunus Emre Geçti’nin polis memuru Kürşat S.’ye ait silahı alarak silaha mermi doldurduğu ve polis memurlarına doğru şarjör bitinceye kadar ateş ettiği, şarjör bittikten sonra şüphelinin yaya olarak elinde silahı ile birlikte olay yerinden koşarak kaçmaya başladığının incelenen güvenlik kamera görüntülerinde açık ve net bir şekilde görüldüğü” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

“YERDEN AYAĞA KALKANA KADAR ŞEHİDE ATEŞ ETTİ”

Yapılan incelemeler sonucunda olay yerinde bulunan 17 adet boş kovandan 15’inin Yunus Emre Geçti’nin kullandığı silahtan çıktığı, 2 adedinin ise şehit Şeyda Yılmaz’ın silahından çıktığı belirlendi. İddianamede şüphelinin önce polis memuru Kürşat S.’yi 2 yerinden yaraladığı sonrasında meslektaşını korumak için ateş eden şehit Şeyda Yılmaz’ı hedef aldığı anlatılan iddianamede, “Şehit Şeyda Yılmaz’ın siper aldığı tekel önündeki fıçı istikametine hedef alarak yerden ayağa kalkana kadar ve şehit Şeyda Yılmaz’a şarjördeki tüm mermiler bitene kadar yaklaşık 9-10 el ateş ederek polis memurunu şehit ettiği” denildi.

Haberin Devamı

“ŞEHİDİN ARKASINDA ANNESİ OLMASINA RAĞMEN DURMADI”

Olay sırasında şüphelinin annesinin de şehit Şeyda Yılmaz’ın arkasında olduğu anlatılan iddianamede şu İfadeler kullanıldı;

Şüphelinin görüş mesafesinde olmasına rağmen şüphelinin eylemine son vermeyerek şarjör bitinceye kadar ateş ettiği, mermiler bitince eylemine son verdiği aksi taktirde eylemine devam edeceği hususları nazara alındığında şüphelinin kastının öldürmeye yönelik olduğu, şüphelinin annesinin mevcut olayda şüpheliye ait tabancadan çıkan kurşunla yaralandığı, bu itibarla şüphelinin annesi olan mağdura karşı eylemi de üst soya karşı doğrudan kastla öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği